(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Το «παραμυθιακό νήμα της Νερομάνας» σε Κρήνη, Ελεκίστρα και Ανω Καστρίτσι

Tην Κυριακή 28 Ιουλίου ολοκληρώθηκαν «Τα Παραμύθια της Νερομάνας» στο Άνω Καστρίτσι. Για 11η συνεχόμενη χρονιά ανακαλύπτουμε νέες τοποθεσίες γύρω από την πόλη μας, ερχόμενοι πιο κοντά στη φύση και σε παραδόσεις από τα παλιά*.

Η φετινή «Νερομάνα» αγκάλιασε με το παραμυθιακό της νήμα μεριές της πόλης μας κατάφυτες, σκιασμένες από τα πλατάνια, με το νερό να τρέχει και τη φύση να πρωτοστατεί. Μικροί και μεγάλοι ανηφόρισαν ως την Κρήνη, την Ελεκίστρα και το Ανω Καστρίτσι, δίνοντας μια ευκαιρία στο απόγευμα του  ελληνικού καλοκαιριού να ακουστεί, μακριά απ΄τις παραλίες και το θόρυβο, αλλά πατώντας στα ξερά φύλλα, νιώθοντας τη ζέστη της γης και ανασαίνοντας τη δροσιά των πηγών. Θυμάρια, λεβάντες κι άλλα μυριστικά μοιράστηκαν στις χούφτες των επισκεπτών, ψωμοτύρι και δροσερό καρπούζι ήταν το πλούσιο κέρασμα σε όλους, μαζί με τις ιστορίες που ακούστηκαν. Με αναπάντεχη έκπληξη και πηγαίο γέλιο γίναν όλοι μέτοχοι στο εμπνευσμένο κουκλοθέατρο και τις ταχυδακτυλουργίες του απίστευτα ταλαντούχου Χρήστου Αναστασόπουλου, στη ζωντάνια και στη συμμετοχική αφήγηση της Μαριάννας Κορωνάκη και στις νοσταλγικές για ξεχασμένα νοήματα ιστορίες της Άσπας Παπαδοπούλου.

Η γιορτή των Παραμυθιών έκλεισε μελωδικά με την Σοφία Δουκλιά στο τραγούδι και τον Γιώργο Βόσσο, κιθάρα και φωνή.

Οι εκδηλώσεις είχαν τη θερμή υποστήριξη και συνεργασία των Τοπικών Κοινοτήτων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Κρήνης και Άνω Καστριτσίου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον ανοιχτόκαρδο και ενθαρρυντικό πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Άνω Καστριτσίου, Χαράλαμπο Χρυσικόπουλο για την γενναιόδωρη φιλοξενία του, καθώς και στον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λευτέρη Κουτρουμπάνο.

Η οικονομική συνδρομή των χορηγών -ΚΑΠΟΤΑΣ ΑΕ, Ιφιγένεια Restaurant, Πανίτσας Κρεαταγορά και Ατέρμων ΑΤΤΕ- ήταν καθοριστική για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.

            *Φωτογραφίες και βίντεο από τις εκδηλώσεις στις διάφορες περιοχές, θα παρουσιάσουμε αύριο Πέμπτη 1η Αυγούστου από τις 8 το βράδυ, στον κήπο του Πολύεδρου με τη συμμετοχή και των συντελεστών του Φεστιβάλ. Σπιτική λεμονάδα, φρούτα και δροσιστικά αναψυκτικά, είναι πάντα στην διάθεση των επισκεπτών.