ΠΑΤΡΑ: Συνάντηση με την υπουργό Παιδείας ζητούν φορείς για το θέμα της Νομικής Σχολής – Οι Δικηγόροι πρωτοστατούν

Δυναμικό παρών, στην προσπάθεια να ανασταλεί η απόφαση της υπουργού Παιδείας για κατάργηση της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, δηλώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος, η διοίκηση του οποίου συγκάλεσε πριν από ημέρες, σύσκεψη φορέων και προχώρησε στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
“Στην σύσκεψη φορέων που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών στις 18/7/2019 για το θέμα της κατάργησης της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, καταδικάστηκε η εξαγγελία της κ. Υπουργού Παιδείας για κατάργηση της, χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση ή διαβούλευση.
Παράλληλα εκδόθηκε ψήφισμα και αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής αποτελούμενη από εκπροσώπους των φορέων της περιφέρειάς μας, με σκοπό την παράσταση της ενώπιον της κ. Υπουργού Παιδείας, για την ανάπτυξη των επιχειρημάτων υπέρ της διατηρήσεως της Νομικής Σχολής καθώς επίσης και την λήψη αποφάσεων για τις περαιτέρω δράσεις της.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, θα είναι δυναμικά παρών στην προσπάθεια να μην καταργηθεί η ίδρυση της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, η οποία και αποτελούσε πάγιο αίτημα δεκαετιών”.