ΠΑΤΡΑ: Αναταραχή στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο – Την παραίτηση του Προέδρου και της Δ.Ε. ζητούν οι Κοσμήτορες

advertisement

Την παραίτηση του Προέδρου και της Δ.Ε. του ΕΑΠ, ζητούν οι κοσμήτορες των σχολών και ο εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ.

Ειδικότερα σε επιστολή τους, οι Αντώνης Λιοναράκης, Κοσμήτορας Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών,Αθανάσιος Μιχιώτης, Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών,Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Κοσμήτορας Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας και Αυγουστίνος Δημητράς, Εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ, αναφέρουν:

«Κυρίες και Κύριοι,

Με την ολοκλήρωση του κύκλου σας ως διορισμένα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΑΠ είναι αποφασισμένη, μετά από την εμπειρία της τετραετούς διοίκησης του πανεπιστημίου υπό τον κ. Β. Καρδάση, μίας περιόδου που χαρακτηρίστηκε από τη διαρκή εναντίωση και απαξίωση της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ, να αναλάβει συντεταγμένα πρωτοβουλίες για την ανασύνταξη του πανεπιστημίου μας, με τελικό στόχο την αυτονόμηση και την ανάπτυξή του.

Για το εύλογο χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να οριστεί νέα Διοίκηση στο ΕΑΠ, δεν νομιμοποιείστε, ηθικά και πολιτικά, να αποφασίζετε για ζητήματα του πανεπιστημίου μας και σας καλούμε, όπως επιβάλει η δεοντολογική πρακτική, να συμβάλλετε στη διασφάλιση ηρεμίας στο ίδρυμα υποβάλλοντας ΑΜΕΣΑ τις παραιτήσεις σας στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, επιταχύνοντας τις εξελίξεις».