ΑΧΑΪΑ: Απόψε στην Πάτρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου – Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Πλεύσης Ελευθερίας

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έρχεται σήμερα για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Πλεύσης Ελευθερίας στην Πάτρα και θα εκφράσει, πρώτα απ όλα, ένα… παράπονο. Για το γεγονός ότι η υποψηφιότητά της συνδέθηκε, από μερίδα βέβαια Μέσων Ενημέρωσης, με άλλες αρχηγικές παρουσίες στην Αχαΐα (Αλ. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, Κ. Βελόπουλος)«Η επιλογή να είμαι υποψήφια στην Αχαΐα είναι συνειδητή και δεν είναι απάντηση σε άλλες υποψηφιότητες. Η Αχαΐα έδωσε στις τελευταίες εκλογές, στην Πλεύση Ελευθερίας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ελλάδα. Τιμούμε αυτούς που μας τίμησαν» απάντησε.
Το δίλημμα των εκλογών, σύμφωνα με την «Πλεύση Ελευθερίας» είναι, στην επόμενη μέρα, να υπάρχει μια ισχυρή φωνή, από τα αντιπολιτευτικά έδρανα. «Στην ξεκάθαρη για εμάς εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ρωτάμε, τι θέλουμε να είναι η επόμενη Βουλή; Μια από τα ίδια; Οπου μεταξύ τους θα τα βρίσκουν και θα συνεννοούνται μια χαρά όσοι, εδώ και τέσσερα χρόνια, επέβαλαν το ‘ναι’ και το 3ο μνημόνιο; Ενώ οι πολίτες είχαν ψηφίσει ‘όχι’…» αναρωτιέται.
Η πλεύση της κ. Κωνσταντοπούλου στην επόμενη Βουλή περιλαμβάνει οκτώ βήματα αποφασιστικά στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης των βαρών.
«Μια από τις πρώτες ενέργειες μας θα είναι η ενεργοποίηση του Πορίσματος για τη διαγραφή του δημοσίου χρέους που είναι παράνομο, η συνέχιση του λογιστικού ελέγχου από την Επιτροπή Αλήθειας, για υποθέσεις διαφθοράς στα ταμεία και το δημόσιο. Η 2η θα είναι ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών με δημοψήφισμα ενώ η 3η θα είναι η διεκδίκηση των Γερμανικών Επανορθώσεων και οφειλών με ενεργοποίηση όλων των εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας. Δηλαδή από τη Βουλή αλλά και από την πλευρά του Νομικού Συμβουλίου του κράτους και του Γενικού Λογιστηρίου. Μια 4η ενέργεια θα είναι η ενεργοποίηση του Πορίσματος για τη Siemens και η αναζήτηση των αποζημιώσεων που οφείλονται στη χώρα γι αυτό το τεράστιο σκάνδαλο» .
Οσον αφορά τη συζήτηση περί συνεργασιών για ισχυρές πλειοψηφίες, η κ.Κωνσταντοπούλου ξεκαθαρίζει: «Δε συνεργαζόμαστε με κανέναν, υπάρχουν άλλα κόμματα, ΚΙΝΑΛ, Βαρουφάκης και Βελόπουλος που είναι ξεκάθαρο ότι θα επιδιώξουν να μπουν δηλαδή στην κυβέρνηση, ενώ δεν έχουν τίποτε παραπάνω να προσφέρουν, όλοι μαζί, στον ελληνικό λαό».
Η κ.Κωνσταντοπούλου θα βρεθεί σήμερα στις 7:00 το απόγευμα στη Ρήγα Φεραίου σε περιοδεία με τα μέλη του ψηφοδελτίου και στις 8:45 θα γίνει η παρουσίαση του προεκλογικού προγράμματος της Πλεύσης Ελευθερίας στο Θεατράκι της Μαρίνας.