Εκλογές ζητά απόψε ο Τσίπρας-Παρουσιάζει πρόγραμμα

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ξεκινάει από σήμερα το απόγευμα όπου στην είσοδο του Κοινοβουλίου θα θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα διάλυσης της Βουλής. Λίγο νωρίτερα στις 6.30 ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο και θα ζητήσει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών για το καλό της οικονομίας. Αμεσως μετά, στις 8 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα παρουσιάσει το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία.

Το πρόγραμμα το οποίο έχουν επιμεληθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Αλέξης Χαρίτσης χωρίζεται σε τέσσερις πυλώνες.

– Οικονομία

– Κοινωνικό κράτος

– Νεολαία

– Περιβάλλον

Πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να αναφέρεται στις νέες θέσεις εργασίας – 500.000 σε βάθος τετραετίας- που θα δημιουργηθούν με βάση τις δηλώσεις της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου.

Οι ίδιες πηγές δεν απέκλειαν ο Αλέξης Τσίπρας να εξαγγείλει και επιπλέον αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει ακόμα να κάνει σύγκριση των δυο προγραμμάτων (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) δίνοντας έμφαση στη νέα γενιά, στα κίνητρα για προσλήψεις εργαζομένων από 18 έως 30 ετών, στις γυναίκες, στις επενδύσεις και στην καινοτομία. Θα κάνει λόγο για αποτελεσματική δημόσια διοίκηση ενώ θα δώσει έμφαση στο ισχυρό κοινωνικό κράτος και κοινωνική ασφάλεια -παιδεία-υγεία-ασφαλιστικό σύστημα επιχειρώντας έτσι να «αναδείξει» τις θέσεις της ΝΔ για απολύσεις, περιορισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο και «ασφαλιστικό Πινοσέτ».

Ακόμα θα αναφερθεί στις φορολογικές ελαφρύνσεις που σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση σε στοχευμένες κατηγορίες πολιτών. Οι πληροφορίες λένε ότι θα δεσμευθεί για μείωση των φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα, συν τη μείωση 1,5% ανά έτος για τις επιχειρήσεις.