(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η 14η Αθλητική Ημέρα του Πανεπιστημίου

Πλήθος αθλημάτων και πλήθος κόσμου παρακολούθησαν και χειροκρότησαν τις προσπάθειες των φοιτητών, φοιτητριών, προσωπικού και φίλων του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου
Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, στις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, η 14η Αθλητική Ημέρα του Πανεπιστημίου Πατρών. Διεξήχθησαν οι τελικοί αγώνες ομαδικών και ατομικών αθλημάτων των αθλητικών πρωταθλημάτων του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, έλαβαν μέρος αθλητές με αμαξίδια, έγιναν αθλητικές δράσεις με σκοπό την ωφελιμότητα της απεξάρτησης, απονομές βραβείων για διαγωνισμούς καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκαν:

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα του Πανεπιστημίου Πατρών, μεταξύ των ομάδων των τμ. Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών – Φαρμακευτικής όπου νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα των Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών με σκορ 4-0, η οποία και κατέλαβε την 3η θέση του εσωτερικού πρωταθλήματος

ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΑ
Στο κλειστό γήπεδο αθλοπαιδιών του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και πριν τον τελικό αγώνα Καλαθοσφαίρισης φοιτητών, πραγματοποιήθηκε αγώνας καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια, μεταξύ των ομάδων του Αθλητικού Συλλόγου ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΑμΕΑ – Φοιτητών, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ενεργού προγράμματος ΕΚΟ ΑμΕΑ του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου
ΗΜΕΡΙΔΑ

Ταυτόχρονα, στις εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις και στις διαδρομές του Στίβου πραγματοποιήθηκαν δρομικοί αγώνες στα 100μ., 400μ., 1500μ., και 3000μ. Συμμετείχαν φοιτητές, φοιτήτριες, προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών και φίλοι του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Σημαντική ήταν η υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου και ειδικά του Δημήτρη Ορφανόπουλου, τεχνικού συμβούλου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου για την εθελοντική προσφορά του ως αφέτης των αγώνων. Επίσης υποστήριξε εθελοντικά και ο σύνδεσμος κριτών κλασσικού αθλητισμού Β. Πελοποννήσου με τους επίσημους κριτές ΣΕΓΑΣ: Κανελλόπουλο Αντώνη, Γκοτσοπούλου Γεωργία, Λαβράνο Κωνσταντίνο, τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Μπούρκουλα Φώτη και την υπεύθυνη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Ν. Αχαίας κα Μητρογιάννη Γεωργία. Τα αποτελέσματα στο Στίβο είχαν ως εξής:
100μ φοιτητριών
• Ασημακοπούλου Δανάη, Πολ. Μηχ, 13΄΄00
• Κρασακοπούλου Κατερίνα, Χημ. Μηχ., 14΄΄47
• Διαμαντοπούλου Παναγιώτα, ΤΕΕΑΠΗ, 17΄΄27
100μ φοιτητών
• Σταθόπουλος Γεώργιος, Μηχ. & Αερ. Μηχ., 11΄΄09
• Καταβάτης Διονύσιος, Μηχ. Η/Υ & Πληρ., 12΄΄66
• Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος, Χημ. Μηχ., 13΄΄03
100μ Προσωπικού και Φίλων
• Κουτσιουμπάρης Στέλιος, Πολ. Μηχ, 12΄΄92
• Λιάσκος Κωνσταντίνος, 13΄΄44
400μ φοιτητών
• Παναγιώτου Νικόλαος, Πολ. Μηχ, 63΄΄03
• Καραγιάννης Λεωνίδας, Μηχ. Η/Υ & Πληρ., 63΄΄87
• Τζουράς Ιωάννης, Φυσικής, 68΄΄63
400μ φοιτητριών
• Ασημακοπούλου Δανάη, Πολ. Μηχ, 63΄΄03
• Κρασακοπούλου Κατερίνα, Χημ. Μηχ., 77΄΄27
• Ζωγόγιαννη Ελένη, Αρχιτεκτονικής, 88΄΄47
1500μ Φοιτητριών
• Διαλυνάκη Μαρία, Πολ. Μηχ, 9΄06΄΄
• Ζωγόγιαννη Ελένη, Αρχιτεκτονικής, 9΄46΄΄
3000μ φοιτητών
• Αλτιντζής Ιωάννης, ΠΤΔΕ, 12΄48”05
• Τζουράς Θεόφιλος, 12΄56”91
• Τρυπαναγνωστόπουλος Γεώργιος, Μηχ. & Αερ. Μηχ., 14΄27”70

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
Στην συνέχεια, διεξήχθη ο τελικός αγώνας καλαθοσφαίρισης του εσωτερικού διατμηματικού φοιτητικού πρωταθλήματος, στο κλειστό γήπεδο αθλοπαιδιών του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, μεταξύ των ομάδων των τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων – Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, όπου νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Διοίκησης Επιχειρήσεων με σκορ 68-66. Η διαιτησία του αγώνα υποστηρίχθηκε σε εθελοντική βάση όπως και όλες οι διαιτησίες στις προηγούμενες φάσεις.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Ταυτόχρονα, διεξαγόταν ο τελικός αγώνας Ποδοσφαίρου του εσωτερικού διατμηματικού φοιτητικού πρωταθλήματος, στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Πανεπιστημίου πατρών, μεταξύ των ομάδων των τμ. Χημικών Μηχανικών – Ιατρικής, όπου νικήτρια αναδείχτηκε στην παράταση, η ομάδα των Χημικών Μηχανικών με σκορ 2-1. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα το σκορ ήταν 1-1. Ευχαριστίες για την υποστήριξη των φάσεων του ποδοσφαίρου αξίζουν και στην ΕΠΣ Αχαΐας καθώς και στον Σύνδεσμο Διαιτητών Αχαΐας.

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ
Στο πλαίσιο της 14ης Ημέρας Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε και φιλικός αγώνας Πετοσφαίρισης φοιτητριών στα καινούργια εξωτερικά γήπεδα αθλοπαιδιών του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Οι φοιτήτριες, με ζωντάνια, διάθεση και ομαδικότητα, αγωνίστηκαν αναδεικνύοντας τις προσπάθειές τους που προέκυψαν από τις προπονήσεις αλλά και την παράδοση που επικρατεί στο Βόλεϊ του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΕΘΕΑ & ΜΙΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Ταυτόχρονα με το Βόλεϊ, στα καινούργια εξωτερικά γήπεδα καλαθοσφαίρισης, πραγματοποιήθηκε αγώνας μεταξύ της ομάδας του ΚΕΘΕΑ και μικτής ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών, με σκοπό να παρουσιαστεί στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στην ευρύτερη περιοχή η σημαντικότητα των δράσεων για την απεξάρτηση, η σημαντικότητα των αθλητικών δράσεων για την ζωή!

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ
Στην μεγάλη αθλητική γιορτή του Πανεπιστημίου Πατρών διεξαγόταν επίσης και το 2ο τουρνουά τένις για φοιτητές, φοιτήτριες, προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών και φίλων του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Δεκάδες συμμετέχοντες αγωνίζονται φέτος για δεύτερη χρονιά, αναδεικνύοντας με την σειρά τους τις αθλητικές δράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και το άθλημα της αντισφαίρισης το οποίο εμφανίζει πάμπολλες επιτυχίες το τελευταίο διάστημα

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΎ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ
Με την λήξη του τελικού στην καλαθοσφαίριση και πριν τις απονομές, η φοιτητική ομάδα χορού του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, παρουσίασε με παραδοσιακές τοπικές ενδυμασίες, ένα δείγμα παραδοσιακών χορών και τραγουδιών με δεξιοτεχνικά χαρακτηριστικά και πολλά παραδοσιακά χρώματα.Πάτρα: Η 14η Αθλητική Ημέρα του Πανεπιστημίου (Φωτο)

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ
Στο τέλος της 14ης Αθλητικής Ημέρας πραγματοποιηθήκαν οι απονομές σε όλους τους νικητές των αθλημάτων και αγωνισμάτων καθώς και στον νικητή του 2ου διαγωνισμού αφίσας για την φετινή ποδηλατική βόλτα του Πανεπιστημίου Πατρών η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου 2019. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι: Σακκέτου Ελένη, Μάνου Δήμητρα, Καρκούλια Αλίκη, Μητσόβας Νικόλαος, Δέλγα Σοφία, Νικολακοπούλου Μαρία. Νικήτρια αναδείχθηκε η Καρκούλια Αλίκη

Την 14η Αθλητική Ημέρα 2019, στήριξαν το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Επιτροπή Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών. Οργανώθηκε από το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Τα μέλη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού φυσικής αγωγής (Άρης Αγγελόπουλος-πετοσφαίριση και συντονιστής Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, Νικόλαος Βασιλείου-υγρός στίβος, Αλέκος Πολυδωρόπουλος-καλαθοσφαίριση και Γρηγόρης Μικρώνης-χορός), τόνισαν πως η αξία της Αθλητικής Ημέρας κάθε χρονιά στοιχειοθετείται από την μεγάλη συμμετοχή των φοιτητών και φοιτητριών στις προπονήσεις και στα πρωταθλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, αλλά και από το δημιουργικό πάθος των συμμετεχόντων κατά τις τελικές φάσεις. Ο Αθλητισμός φέρνει κοντά τους ανθρώπους, ανανεώνει το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα, αναδεικνύει την συμμετοχή, την ομαδικότητα και την συνεργατικότητα. Την Αθλητική Ημέρα υποστήριξαν επίσης από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο η Αγγελική Σώρρα ΙΔΑΧ ΠΕ Φυσικής Αγωγής, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος (Γραμματεία) και οι Βασίλειος Κυρίτσης-Νίκος Φαλιέρης (φύλαξη), Ηλίας Μπούρος (τεχνικό προσωπικό). Από την Επιτροπή Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών τις απονομές πραγματοποίησαν ο κ. Κουζούδης Δημήτρης, αναπληρωτής καθηγητής τμ. Χημικών Μηχανικών ως πρόεδρος της Επιτροπής και η κα Σοφία Δασκαλάκη, επίκουρη καθηγήτρια στο τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών ως μέλος. Παρευρέθησαν αρκετά μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών, ο πρόεδρος του τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων, αναπληρωτής καθηγητής κ. Ανδρουλάκης Γεώργιος που πραγματοποίησε την απονομή στην νικήτρια ομάδα του τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Καλαθοσφσίριση και ο πρόεδρος του τμ. Χημικών Μηχανικών, καθηγητής κ. Δημήτριος Βαγενάς που πραγματοποίησε την απονομή στην νικήτρια ομάδα ποδοσφαίρου του τμ. Χημικών Μηχανικών.