Μεταξύ 10-13 Ιουνίου ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο -Μένει ανοιχτή η Βουλή για να περάσει ρουσφέτια

advertisement

Ανάμεσα στις ημερομηνίες 10 και 13 Ιουνίου ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει την πρόωρη διάλυση της Βουλής.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η Βουλή κατά αυτή την έννοια θα είναι ανοιχτή και την επόμενη εβδομάδα.

«Δεν μπορώ να πω αν θα λειτουργούμε και την άλλη εβδομάδα. Αλλά η βουλή θα είναι ανοιχτή μέχρι να διαλυθεί.Είμαστε σε μια ιδιότυπη αλλά κανονική λειτουργία της Βουλής.»

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η ψήφιση των ποινικών κωδικών θα γίνει με την διαδικασία των κωδικών και άρα δεν θα υπάρχουν υπουργικές τροπολογίες.

Όμως δεν απέκλεισε το γεγονός να έρθουν τροπολογίες στις κυρώσεις συμβάσεων που θα γίνουν την Τετάρτη και την Παρασκευή.

«Δεν αποκλείω να υπάρχει μικρός αριθμός τροπολογιών . Ελπίζω και είναι βέβαιος ότι δε θα έρθουν πολλές και δεν θα έχουν προεκλογικό χαρακτήρα»

Ο πρώτος της Βουλής ανέφερε ακόμη ότι η ολομέλεια θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες για την υιοθέτηση των παιδιών του Μυτιληνιού υποπλοίαρχου του Λιμενικού Σώματος Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο οποιος υπέστη καρδιακό κατά την άσκηση των καθηκόντων του και έφυγε στα 44 χρόνια.

Νομοσχέδια και συμβάσεις μέχρι να κλείσει η Βουλή
Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη των προέδρων για την λειτουργία της Βουλής την τελευταία εβδομάδα πριν τη διάλυση της και την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών 2019, με την κυβέρνηση να φέρνει για κύρωση 2 συμβάσεις και 2 νομοσχέδια ενώ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έκαναν λόγο για ρουσφετολογικές τροπολογίες και ανακοίνωσαν πως θα αποχωρήσουν.

Με βάση τον προγραμματισμό η Βουλή θα συνεδριάσει την Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι για να ψηφιστούν δύο κυρώσεις συμβάσεων, την Πέμπτη θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τους νέους ποινικούς κώδικες καιτην Παρασκευή θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την δωρεά του ιδρύματος Νιάρχου.