Τα πέντε σημεία στην τακτική Τσίπρα που δείχνουν ότι θα ζητήσει εκλογές!

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να έχει αποφασίσει ότι μόλις οι συνθήκες στο μέτωπο της πανδημίας το επιτρέψουν, θα θέσει στο επίκεντρο το αίτημα για εκλογές.

Πέντε στοιχεία που ενισχύουν αυτή την εντύπωση καταγράφει το iefimerida.gr

Τόσο στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τις τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα έχει τεθεί στο επίκεντρο το ζήτημα της «ανικανότητας της κυβέρνησης». Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν με έμφαση το τελευταίο διάστημα ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η οικονομική ύφεση είναι μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της ευρωζώνης.

Ολοένα και συχνότερα στο επίκεντρο της κριτικής του Αλέξη Τσίπρα μπαίνει προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την κατά πρόσωπο αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό. Για αυτό τον λόγο επέλεξε να απαντήσει με προσωπική του δήλωση στη δήλωση Μητσοτάκη την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στη Νέα Σμύρνη. Παράλληλα, τόσο η ομιλία του στη Βουλή την Παρασκευή, όσο και οι δηλώσεις του όλες τις προηγούμενες μέρες είχαν προσωπικό τόνο κατά του πρωθυπουργού.

Για ακόμα μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε από το βήμα της Βουλής θεσμική πρόταση συναινετικού χαρακτήρα. Μετά τις προτάσεις για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής και ορισμό διοίκησης της ΕΡΤ από κοινοβουλευτική επιτροπή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τον ορισμό της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι κινήσεις αυτές, σε συνδυασμό με την επιμονή του για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για τη διαχείριση της πανδημίας, αποσκοπούν αφενός στην καλλιέργεια ενός συναινετικού και θεσμικού προφίλ, αφετέρου στην αποδόμηση της κατηγορίας Μητσοτάκη για υιοθέτηση διχαστικής στρατηγικής.

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται όλο και πιο στοχευμένα στη νεολαία αλλά και στη μεσαία τάξη. «Να φοβάστε την οργή των νοικοκυραίων μιας μεσοαστικής συνοικίας, μιας μεσοαστικής γειτονιάς της Αθήνας, που τη μετατρέψατε σε εμπόλεμη ζώνη», ήταν μια από τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. «Τα όνειρα της νέας γενιάς θα γίνουν εφιάλτης σας αν συνεχίσετε να κυβερνάτε με αυτόν τον τρόπο» είπε επίσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί στα εσωκομματικά μια τακτική που επιχειρεί να απορροφά τις εντάσεις και να μην αφήνει πολλά περιθώρια διαφοροποιήσεων. Ενδεικτικό είναι ότι η εκλογή των νέων Νομαρχιακών ολοκληρώνεται με ελάχιστες, για τα δεδομένα της Κουμουνδούρου, εντάσεις.