ΠΑΤΡΑ: Όλα έτοιμα για τις κάλπες της δεύτερης Κυριακής στο Δήμο -Που επικεντρώνουν Πελετίδης και Αλεξόπουλος

Με το βλέμμα στραμμένο, στην αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής, είναι πλέον τα επιτελεία των Κώστα Πελετίδη και Γρηγόρη Αλεξόπουλου, με το διακύβευμα να είναι ο Δήμος της Πάτρας

Το μεγάλο ζητούμενο είναι, κατά πόσο το «ωστικό κύμα» από το μεγάλο ποσοστό που πέτυχε την πρώτη Κυριακή ο Κώστας Πελετίδης θα φέρει μία εξίσου μεγάλη και άνετη νίκη ή αντιθέτως έστω και την τελευταία στιγμή η επιχειρούμενη από το στρατόπεδο του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, δημιουργία αντί ΚΚΕ και αντι-Πελετίδη μπλοκ μπορεί να αποδώσει καρπούς και να οδηγήσει έστω και με μερικές πιθανότητες στη μεγάλη ανατροπή.

Η συνταγή του πρώτου γύρου για την παράταξη Πελετίδη παραμένει ίδια και απαράλλακτη, καθώς στον προεκλογικό και επικοινωνιακό παιχνίδι παραμένουν τα συμφέροντα της πόλης, οι πολίτες και ο δημόσιος χαρακτήρας των φιλέτων σε συνδυασμό με την κοινωνική πολιτική.

Στην άλλη πλευρά οι επιτελείς του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, επενδύουν στο 60% που αρθροιστικά είπε όχι στον Κώστα Πελετίδη και στη δημιουργία ενός μπλοκ, το οποίο ανεξάρτητα από τις όποιες διαφωνίες σε επίπεδο προγραμμάτων μεταξύ των παρατάξεων που βάση του πρώτου γύρου συνθέτουν τη δημοτική αντιπολίτευση, έχουν κοινή αντίληψη και επιχειρηματολογούν υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο για τον Κ. Πελετίδη όσο και για τον Γρ. Αλεξόπουλο, βρίσκεται κατά κύριο λόγο η εκλογική βάση των Ν.Παπαδημάτου, Ν.Νικολόπουλου, Γ.Ρώρου, Πέτρου Ψωμά, Ν.Τζανάκου, Αλ.Χρυσανθακόπουλου, και Χρ.Πατούχα ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει και το ποσοστό στο οποίο θα κυμανθεί η αποχή.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως το σενάριο της ανατροπής στο Δήμο της Πάτρας είναι ιδιαίτερα δύσκολο να λάβει σάρκα και οστά, αλλά όπως με νόημα έλεγαν μέλη της παράταξης Αλεξόπουλου αμέσως με τη λήξη της συνάντησης όλων των υποψηφίων χθες βράδυ στην αίθουσα του ΤΕΕ, στην πολιτική ποτέ μην λες ποτέ και πως πηγαίνουν στη «μάχη» για να κερδίσουν.