Χαμός με Γεροτζιάφα – Πολάκη για τα εμβόλια κορωνοϊού: «Μου θύμισε φασίστες» – «Ένα ενεργούμενο της Pfizer είναι»

*Γράφει η Γεωργία Σαδανά

Σφοδρή αντιπαράθεση με φόντο τα εμβόλια σημειώθηκε χθες μεταξύ του γιατρού και υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γρηγόρη Γεροτζιάφα και του βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη.

«Είναι εντελώς απίθανο και απροσδόκητο το ότι ξεκίνησε αυτή η συζήτηση στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Γεροτζιάφας για τα εμβόλια, μιλώντας στο KontraChannel και την Αναστασία Γιάμαλη. Ο ίδιος, μάλιστα, απέδωσε τη σχετική συζήτηση σε «τραμπικούς φασίστες», «ακροδεξιούς και σκοταδιστές» αναφορικά με τις επιθέσεις που δέχτηκαν οι επιστήμονες για τυχόν παρενέργειες των εμβολίων.

Ερωτηθείς, μάλιστα, ο κ. Γεροτζιάφας για την κριτική που δέχονται οι επιστήμονες, «το τι κριτική ακούει καθένας από εμάς έχει μικρή σημασία. Σε προσωπικό επίπεδο για καθέναν από εμάς είναι μηδαμινής, ασήμαντης σημασίας». Αυτό που έχει σημασία, τόνισε ο Καθηγητής, είναι να καταλάβει ο ελληνικός λαός και να έχει εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα και στα πανεπιστήμια.

«Δεν πρέπει επουδενί λόγο στο όνομα της οποιασδήποτε πολιτικής αντιπαράθεσης όσο και αν θέλει κανείς να είναι σκληρός στην κυβέρνηση της δεξιάς ή δεν ξέρω εγώ σε ποιον άλλο να βάζει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του επιστημονικού σώματος της χώρας. Έχει πολύ μεγάλη σημασία» τόνισε, στην ίδια κατεύθυνση, ο κ. Γεροτζιάφας και ερωτηθείς για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για τα εμβόλια, σχολίασε πως «εγώ δεν απαντάω τίποτα στον κ. Πολάκη διότι δεν ασχολούμαι με τέτοιου τύπου τοποθετήσεις και επίσης θα σας πω το εξής: διάβασα την ανακοίνωση του κ. Πολάκη. Μου θύμισε τις διάφορες ανακοινώσεις που βγάζανε όλοι οι φασίστες κατά τη διάρκεια της πανδημίας». «Όπως επίσης, αυτό το σωπάστε τώρα, που είχε στην τελευταία ως ανάλυση αναρωτιέμαι τι διαφορά είχε από το σκαμπίλι που έριξε ο Κασιδιάρης στην κυρία Κανέλλη. Της ίδιας κατηγορίας είναι», συμπλήρωσε ο Καθηγητής Αιματολογίας.

«Διαλέξτε μια καλύτερη φωτογραφία μου»

Η συζήτηση, ωστόσο, «άναψε», όταν, κατόπιν αυτών, να παρέμβει τηλεφωνικά στη συζήτηση ζήτησε από πλευράς του ο Παύλος Πολάκης. «Μετά από πολύ καιρό αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω παρέμβαση στην εκπομπή σας, γιατί πραγματικά δεν μπορώ να ακούω την απερίγραπτη μπουρδολογία και ελεεινή τοποθέτηση του κ. Γεροτζιάφα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης, λέγοντας ακόμη πως «διαλέξτε μια καλύτερη φωτογραφία μου. Σίγουρα έχετε».

Απαντώντας στον Καθηγητή Αιματολογίας της Σορβόνης, Γρηγόρη Γεροτζιάφα, αντέδρασε στο «γιατί έπρεπε να εμβολιαστούν οι πάντες και όχι οι ευπαθείς ομάδες, όπως έλεγα» υπενθύμισε ο κ. Πολάκης, επικαλούμενος τον αριθμό των θανάτων και πρόσθεσε ότι «ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν» όσοι έλεγαν «μπούρδες» για την αλληλεγγύη των εμβολιασμών της νεολαίας.

 

Be the first to comment on "Χαμός με Γεροτζιάφα – Πολάκη για τα εμβόλια κορωνοϊού: «Μου θύμισε φασίστες» – «Ένα ενεργούμενο της Pfizer είναι»"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*