Χιμένεθ: «Αν είμαστε αυτοί που πρέπει θα νικήσουμε»

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του προπονητή και του αρχηγού της Ένωσης με τους Χιμένεθ, Σιμόες να δηλώνουν έτοιμοι για να δώσουν τα πάντα προκειμένου να κατακτήσει η Ένωση το Κύπελλο.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Χιμένεθ,
-Έχει παίξει δύο τελικούς με τον ΠΑΟΚ. Τι έχει αλλάξει φέτος στις δύο ομάδες;

«Εγώ επικεντρώνομαι στους δικούς μου ποδοσφαιριστές. Δεν θα ήθελα και δεν έχω τη διάθεση να κάνω δημόσια ανάλυση του αντιπάλου. Το μόνο που μπορώ να πω ότι είναι μια καλή ομάδα που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και έφτασε στον τελικό, αλλά εδώ είμαστε κι εμείς»

-Περιμένει από τους παίκτες του να βγάλουν ποδοσφαιρικό εγωισμό μετά τις δύο ήττες στους προηγούμενους τελικούς;
«Σωστά τα λέτε, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε τον πρώτο, δεν αξίζαμε να κερδίσουμε το δεύτερο αλλά κάθε παιχνίδι, κάθε σεζόν είναι διαφορετική ιστορία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και μετά το ποδόσφαιρο θα επιλέξει το τελικό αποτέλεσμα».

-Πέρσι η ΑΕΚ μπήκε πέρσι στον τελικό άδεια μετά τους πανηγυρισμούς για το πρωτάθλημα. Από τη στιγμή που επέστρεψε στην ομάδα θεωρεί ότι η ομάδα είναι έτοιμη να ανταπαξέλθει στις απαιτήσεις του τελικού;
«Είμαι πεπεισμένος ότι αν οι παίκτες μου είναι 100% αυτοί που πρέπει να είναι, γιατί ξέρουμε ότι ένα παιχνίδι δεν εξαρτάται μόνο από την τεχνική ή την τακτική, αλλά παίζει ρόλο και η ψυχολογική κατάσταση, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εγώ είμαι υπερήφανος γι’ αυτή την ομάδα που κάθε μέρα προσπαθεί να ξεπεράσει τον εαυτό της και για μένα δεν υπάρχει πιο σημαντική λέξη από την προσπάθεια»

Σιμόες: «Θα δώσω και τη ζωή μου για τον Χιμένεθ και την ΑΕΚ προκειμένου να πάρουμε το Κύπελλο»
Η πιο εντυπωσιακή δήλωση της συνέντευξης έγινε από τον Αντρέ Χιμένεθ όταν ρωτήθηκε για την ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας πριν τον τελικό.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πορτογάλος άσος της Ένωσης:
Αντιμετωπίζεται μια ομάδα που σας κατηγορούν ότι τους κλέψατε ένα πρωτάθλημα, Αυτό τι ρόλο παίζει για τη δική σας προετοιμασία;
«Εμείς έχουμε αυτοπεποίθηση, ξέρουμε που παίζουμε κι ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα. Οπότε αυτές οι απόψεις μένουν για αυτούς που τις λένε κι εμένα δεν με πειράζει καθόλου. Εμείς δεν έχουμε μιλήσει καθόλου γι αυτό»

-Έχοντας βιώσει τον τελικό του 2016, μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματα των άδειων κερκίδων;
«Είναι κρίμα να παίζουμε έτσι χωρίς κόσμο. Έχουμε μια πολύ καλή ανάμνηση από εκείνο τον τελικό και πρέπει να τα δώσουμε όλα»

-Ο κ.Χιμένεθ είχε πει μετά την ήττα από την Λάρισα ότι το μυαλό όλων ήταν στο Κύπελλο. Θέλω να μας πει ο Αντρέ πως ήταν η δική τους προετοιμασία όλες αυτές τις ημέρες;
«Ήταν ένας στόχος που έχει η ομάδα κάθε χρόνο κι ένας πολύ σημαντικός στόχος για τους παίκτες. Δεν είναι τόσο εύκολο, γιατί άλλες φορές είμαστε σε καλή κατάσταση, άλλες όχι, αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον κόουτς ο οποίος έπαιξε μεγάλο ρόλο για να επιστρέψω και γι’ αυτό το λόγο θα δώσω τη ζωή μου για τον ίδιο και την ομάδα».