Ένοχος ο Πάσσαρης για τέσσερις φόνους – Αναμένεται η απόφαση επί των ποινών

Την ενοχή του Κώστα Πάσσαρη για τέσσερις ανθρωποκτονίες για επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας, δύο ληστείες και μία αρπαγή, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Αντίθετα, με την απόφασή του το δικαστήριο απάλλαξε τον κατηγορούμενο από το σύνολο των κατηγοριών που αφορούν στη ληστεία στο πρακτορείο της ΔΕΗ στο Περιστέρι όπου έχασε τη ζωή του ένας υπάλληλος και τραυματίστηκε ένας δεύτερος.

Είχε προηγηθεί η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε επισημάνει για τον Κώστα Πάσσαρη: «Αποδεικνύεται πως ο κατηγορούμενος λειτούργησε ψυχρά, νηφάλια με ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στα θύματά του, με εμφανή έλλειψη ηθικών αναστολών και περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής. Να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται..». Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου για σωρεία ανθρωποκτονιών, απόπειρων ανθρωποκτονιών και ληστειών που φέρεται να διέπραξε το 2001, ανάμεσά τους και η αιματηρή απόδρασή του από το νοσοκομείο Γεννηματάς.

Παράλληλα, η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα του κατηγορουμένου για αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν αρκεί η καλή διαγωγή στη φυλακή. Δεν είναι μεταμέλεια οι εκθέσεις ζωγραφικής. Απαιτείται θετική δράση και ο κατηγορούμενος δεν έχει αποκαλύψει κανένα στοιχεία για την υπόθεση, όπως που βρήκε το πιστόλι με τη βοήθεια του οποίου απέδρασε».

Για αδίστακτο εγκληματία ο οποίος σήμερα προσποιείται τη μετάνοιά του, έκανε λόγο η πολιτική αγωγή παρομοιάζοντας μάλιστα τον Πάσσαρη με τον «Ορέστη» της Κύπρου. «Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Κύπριος τα έβαζε σε βαλίτσες, ενώ ο Πάσσαρης τα άφηνε στο δρόμο ελεύθερα», επισημάνθηκε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής.

«Μετά από 18 χρόνια τι μας εμποδίζει να πιστέψουμε ότι ο Πάσσαρης είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος;», τόνισε από την πλευρά της η υπεράσπιση του κατηγορουμένου. Παράλληλα, επισήμανε πως ο Πάσσαρης αποδέχεται τις πέντε ανθρωποκτονίες που του έχουν αποδοθεί, εκτός εκείνης του υπαλλήλου κατά τη διάρκεια ληστείας πρακτορείου ΔΕΗ στο Περιστέρι με λεία 3 εκατ. δρχ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πάσσαρης κρατείται στις φυλακές της Ρουμανίας για εγκλήματα που διέπραξε εκεί. Η δίκη συνεχίζεται και πλέον αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών που θα επιβληθούν στον κατηγορούμενο.