Έκτακτη συνέντευξη Τύπου Τσίπρα για τις παροχές στις 19:00 στο Ζάππειο

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φορώντας γραβάτα όπως είχε υποσχεθεί ότι θα φορέσει (στις 24 Ιανουαρίου του 2015) όταν επέλθει η συμφωνία για το κούρεμα του χρέους, κατά την ομιλία του, στις Κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στο Αίθριο του Ζαππείου, την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τις Κοινοβουλευτικές ομάδες σχετικά με την χθεσινή απόφαση του Eurogroup αναφορικά με την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους, και τον τερματισμό του ελληνικού προγράμματος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μαζί με το οικονομικό επιτελείο στις 19:00 στο Ζάππειο Μέγαρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του κ. Τσίπρα, του κ. Τσακαλώτου, της κ. Αχτσιόγλου και άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, όπως μείωση του ΦΠΑ, μετατάξεις αγαθών από τον υψηλό συντελεστή στον χαμηλότερο, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης εντάσσονται σε ένα πλαίσιο υποσχέσεων για την ερχόμενη τετραετία.

Το μεγάλο ζήτημα είναι το τι μέλει γενέσθαι με το αφορολόγητο όριο.

Μια μείωση κατά 3.000 ευρώ του αφορολόγητου ορίου θα επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα σε μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες με χαμηλά εισοδήματα, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή έξτρα φόρου έως 650 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πακέτο των παροχών, προτού κατατεθεί στη Βουλή, θα πρέπει να λάβει το πράσινο φως των θεσμών, οι επικεφαλής των οποίων βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, στο πλαίσιο της τρίτης μεταμνημονιακής εποπτείας.

 

Τζανακόπουλος: Ερχεται νέο πακέτο μόνιμων μέτρων

Νέα θετικά μέτρα που θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και δεν θα είναι εφάπαξ προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Μιλώντας στον Αnt1 ο κ. Τζανακόπουλος συνέστησε υπομονή μέχρι την ανακοίνωση τους και τόνισε πως έχει τελειώσει η συνθήκη των περιοριστικών μέτρων, λέγοντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει να πάρει μέτρα περικοπών από το 2016.

Δημιουργείται επιπλέον δημοσιονομικός χώρος το 2019 που επιτρέπει την αποκατάσταση αδικιών και η κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέα θετικά μέτρα που θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και δεν θα είναι εφάπαξ, είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση για το αφορολόγητο απάντησε ότι αυτό αφορά τον προϋπολογισμό του 2020 και επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθεί το αφορολόγητο.

Σημείωσε ακόμα πως αν υπάρχει μια κυβέρνηση που μπορεί να καταφέρει τη μείωση των πλεονασμάτων από το 3,5% αυτή είναι μόνο μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.