Τροπολογίες για Οπτική-Οπτομετρία και την έδρα ΚΕΕΚ του Πανεπιστημίου στο Αίγιο

Ομιλία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Ανδρέα Ριζούλη στην Ολομέλεια επί του σ/ν “Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις”.

 

Ο Ανδρέας Ριζούλης ανέφερε ότι όπως φάνηκε στην ακρόαση φορέων, μέρος του πολιτικού και του ακαδημαϊκού κόσμου αντιστέκεται σε νέες προτάσεις υιοθετώντας συντηρητικές προσεγγίσεις και χωρίς να καταθέτει αντιπροτάσεις.
Είτε από φοβίες για το καινούριο είτε από σκοπιμότητες φαίνεται ότι προτιμούν το παλιό και το προβληματικό αντί του νέου και του καινοτόμου.
Για την αξιωματική αντιπολίτευση ανέφερε ότι αρνείται την ανάπτυξη του δημόσιου πανεπιστημίου, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την αντίθεση της στην ίδρυση της νομικής σχολής στην Πάτρα σε αντίθεση με τη συναίνεση της σε ιδιωτικά πανεπιστήμια που θα ιδρύσουν νομικές σχολές.
Συμπλήρωσε ότι δεν ανάφερε τίποτα για το διεθνές πανεπιστήμιο ούτε για τα ΤΕΙ που τόσα χρόνια παράγουν πτυχιούχους χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, ενώ τόνισε το πάθος της να καταργήσει όλα τα νομοσχέδια χωρίς να αντιπροτείνει τίποτα.
Τέλος ο βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να δεχτεί τις δυο τροπολογίες των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για το τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας και την έδρα του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αίγιο.
Παρατίθεται το βίντεο της ομιλίας