ΠΑΤΡΑ: Ο Νίκος Παπαδημάτος για την ομιλία Τσίπρα – «Ο κ. πρωθυπουργός εκφώνησε…και αποχώρησε»

Με ένα κομψό αλλά και αιχμηρό τρόπο σχολίασε την ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην Πάτρα ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Παπαδημάτος. «Αποφεύγω τον πειρασμό να σχολιάσω την πρωθυπουργική φράση ότι οι παράκτιοι αγώνες θα κάνουν την Πάτρα αθλητικό κέντρο όλης της Μεσογείου» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ο Νίκος Παπαδημάτος.

Η πλήρης δήλωση του Νίκου Παπαδημάτου έχει ως εξής:

«Παρακολούθησα, ως όφειλα, με προσοχή την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, στο κλειστό του Απόλλωνα, κυρίως σε ότι αφορά τα ζητήματα που αφορούν την Πάτρα και το Δήμο.

Προσπερνώ τις κομματικές και εκλογικές του ανάγκες και στέκομαι στα δημοτικά ζητήματα.

Στα τοπικά θέματα ακούσαμε με ενδιαφέρον τον πρωθυπουργό να μιλάει για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών- Πύργου, παρότι όλα τα προβλήματα των οκτώ εργολαβιών είναι ανοιχτά. Συγκρατώ επίσης τη δέσμευσή του για το υπογειοποιημένο τρένο από το Ρίο έως το νέο λιμάνι, παρά τις ασάφειες που διατρέχουν το όλο εγχείρημα. Διατυπώνω ταυτόχρονα την απορία μου για την εξαγγελία ανάπλασης του κολυμβητηρίου της Αγυιάς, ενώ παράλληλα αποφεύγω τον πειρασμό να σχολιάσω την πρωθυπουργική φράση σύμφωνα με την οποία οι παράκτιοι μεσογειακοί αγώνες θα κάνουν την Πάτρα «αθλητικό κέντρο ολόκληρης της Μεσογείου».

Ο κ. πρωθυπουργός εκφώνησε την ομιλία και αποχώρησε. Επειδή εμείς παραμένουμε δια βίου στην Πάτρα, και μ’ αφορμή την ομιλία του κ. Τσίπρα, θα θέλαμε να απευθύνουμε μια δημόσια έκκληση. Οι πολιτικοί αρχηγοί που επισκέπτονται προεκλογικά την πόλη μας να αναφέρονται στα τοπικά ζητήματα σε πνεύμα σοβαρότητας και ακρίβειας ως προς τα δεδομένα των τοπικών προβλημάτων, αποφεύγοντας τοποθετήσεις που απλώς επιτείνουν την πολιτική αναξιοπιστία και εισάγουν κλίμα πόλωσης στην τοπική κοινωνία».