ΠΑΤΡΑ: Συνεχίζονται σήμερα οι στάσεις εργασίας – Μαίνεται η κόντρα διοίκησης-εργαζομένων στον “Άγιο Ανδρέα” για την αναστολή των χειρουργείων!


Παρ’ ότι έγκαιρα ο χειρουργικός τομέας του «Αγίου Ανδρέα» μέσω του διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής Φώτη Καρβελά ζήτησε την παρέμβαση των αρμοδίων, η χθεσινή μέρα βρήκε τα χειρουργεία κλειστά λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.
Ο κ. Καρβελάς είχε επισημάνει ότι οι στάσεις εργασίας οδηγούν στην αναβολή 10-15 χειρουργείων την ημέρα με αποτέλεσμα οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται και οι λίστες αναμονής να μεγαλώνουν. Αντί να ληφθούν μέτρα για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ διοίκησης και Σωματείου Εργαζομένων, αυτό βάθυνε περαιτέρω με τις ανακοινώσεις που αντηλλάγησαν. «Πλέον πρέπει να παρέμβει η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Η διένεξη δεν είναι μεταξύ εμάς των γιατρών και του Σωματείου Εργαζομένων. Η διένεξη είναι μεταξύ της διοίκησης του νοσοκομείου και του Σωματείου.

Οι εργαζόμενοι θέτουν κάποια ζητήματα που οφείλει η 6ης ΥΠε να τα αντιμετωπίσει» τόνισε ο επιμελητής Α’ αναισθησιολογίας Αλέξης Τριαντόπουλος τον οποίο εντοπίσαμε χθες το απόγευμα στο νοσοκομείο μαζί με τον κ. Καρβελά και άλλους συναδέλφους τους να προσπαθούν να διενεργήσουν κάποια από τα πρωινά αναβληθέντα χειρουργεία.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Μετά τη χθεσινή  πετυχημένη απεργιακή κινητοποίηση και την ΚΑΤΑΛΗΨΗ των γραφείων της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, της ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ και των Διοικητικών Υπηρεσιών, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ και σήμερα τις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ με ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στις ώρες 07:30-10:30 ΚΑΙ παράλληλη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ στο ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ.
Επίσης στις 10:30 πμ θα παραχωρήσουμε σχετική ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ στον 1ο όροφο του Ταχυρρύθμου.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σε καθημερινές στάσεις εργασίας αρχής γενομένης από σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου και συγκεντρώσεις στα γραφεία της Διοίκησης στο κτίριο του Ταχύρρυθμου, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών “Άγιος Ανδρέας”, προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα, μετά από απόφαση στου Σωματείου “Ιπποκράτης”.

Οι στάσεις εργασίας έχουν προγραμματιστεί καθημερινά από τις 08:30 -11:30 πρωί της 15ης Απριλίου, με συγκεντρώσεις στο κτίριο του Ταχύρρυθμο

Προ ημερών βγήκαν “νυστέρια” μεταξύ Ιατρών και συνδικαλιστών εργαζομένων λόγω των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων

Πάτρα: “Έχει περίσσιο θράσος”- Επίθεση των εργαζομένων στο διοικητή του νοσοκομείου ” Αγ. Ανδρέας”

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Φώτη Καρβελά, οι επικείμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, θα επιφέρουν αναστολή αλλά και ακύρωση χειρουργικών επεμβάσεων.

“Έχουμε πέντε χειρουργικές αίθουσες οι οποίες σε κάθε κινητοποίηση μένουν κλειστές και αναβάλλονται περίπου 15 χειρουργεία ημερησίως”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του κ. Καρβελάς.

Η απάντηση στις αιτιάσεις για τη μέθοδο διεκδίκησης των αιτημάτων των εργαζομένων, ήρθε από τον Πρόεδρο του Σωματείου “Ιπποκράτης” Κώστα Πετρόπουλο, υποστηρίζοντας πως κανένα χειρουργείο δεν έχει αναβληθεί η ματαιωθεί δεδομένου πως οι κινητοποιήσεις αρχίζουν τη Δευτέρα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ”:

Δεν ξέρουμε εάν οι σημερινές δηλώσεις Καρβελά, με αφορμή τις επικείμενες κινητοποιήσεις μας, είναι σε κάποια εντεταλμένη υπηρεσία ή όχι, ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ βρίσκονται σε ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ από εμάς.

Εμείς παλεύουμε για να αποκτήσει επιτέλους το Νοσοκομείο, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ζητήματα και προβλήματα που αγγίζουν και αφορούν το σύνολον των Εργαζόμενων και των Ιατρών του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ και του Ν.Ν Θώρακος και κατ΄ επέκταση όλο το Νοσοκομείο, που δυστυχώς έχει αφεθεί στην τύχη του.

Οι κινητοποιήσεις μας δεν είναι θέμα ¨κόντρας¨, όπως παραπλανητικά λάθος ίσως και εσκεμμένα επικαλείται ο Κος Καρβελάς, αλλά απόρροια της μη αντιμετώπισης των προαναφερόμενων προβλημάτων μας και όχι μόνον.

Οι κινητοποιήσεις προέκυψαν, αφού εξαντλήσαμε την υπομονή, αλλά και την ανοχή μας, στα χρονίζοντα αυτά ζητήματα – προβλήματα, όπου επί 12 ολόκληρους μήνες, είμαστε αφημένοι στην τύχη μας και το ξανατονίζουμε:

Χωρίς ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, με ΜΕΤΕΩΡΟΥΣ όλους όσους Εργάζονται στο Νοσοκομείο.
Χωρίς ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, με εκκρεμή πολλά ζητήματα.
Χωρίς ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, με τεράστιες επιπτώσεις στους Εργαζόμενους.
Και πολλά άλλα που αρκετά συχνά δημοσιοποιούμε.

Με τις δηλώσεις του ο Κος Καρβελάς, που βλέπει το δένδρο και όχι το δάσος, αποπροσανατολίζει το δίκαιο του αγώνα μας και παράλληλα ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΑ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, το οποίο το ξανατονίζουμε έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του.

Θα περιμέναμε και απ΄ αυτόν, αλλά και από τον Διοικητή, εάν κόπτονται για το Νοσοκομείο, να εκφράζουν την ίδια ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ με εμάς, αλλά δυστυχώς όμως είναι εκτός τόπου και χρόνου……….

Δοθείσης της ευκαιρίας αναρωτιόμαστε, ακόμη μια φορά, τι θέλει ο Κος Καρβελάς να κάνουμε:

όταν δεν επιλύονται τα προαναφερόμενα άκρως σοβαρά προβλήματα,
όταν δεν υπάρχει κανένας διάλογος και όταν αυτός προκύπτει μετά από κινητοποιήσεις, δυστυχώς είναι ανούσιος και τα συμφωνηθέντα χωρίς αντίκρισμα λόγω της αφερεγγυότητας του Διοικητή,

τι ; ; ;

Να πάμε όλοι στην πύλη και κοινή θέα να κόψουμε τις φλέβες μας για να πειστεί η Διοίκηση για την επίλυση των προβλημάτων μας…….

Επιτέλους Τι…………