ΠΑΤΡΑ: Χωρίς σχολείο οι μαθητές του Δημοτικού στο Πειραματικό Καστριτσίου – Εργασίες επισκευής…και κλειστό μέχρι και το Πάσχα!

Μετά το Πάσχα θα επιστρέψουν στο σχολείο τους οι μαθητές του Πειραματικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου στο Καστρίτσι Πατρών. Η απόφαση για αναστολή των μαθημάτων την τρέχουσα εβδομάδα ελήφθη προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε η πρόσφατη πλημμύρα από τη βροχή στο σχολείο και για να επισκευαστεί η στέγη που συνεχώς προκαλεί ανάλογα προβλήματα στο χώρο.

Προ ημερών, για άλλη μια φορά οι γονείς κλήθηκαν να πάρουν τα παιδιά τους την ίδια στιγμή που τα πήγαν το πρωί της Δευτέρας στο σχολείο τους. Στο δημοτικό σχολείο του πειραματικού στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, οι αίθουσες θύμιζαν λίμνες.

Οι μικροί μαθητές με δυσκολία έφθασαν μέχρι το διάδρομο του σχολείου τους. Οι αίθουσες είχαν πλημμυρίσει από το βρόχινο νερό, που πέρασε μέσα από την οροφή του κτιρίου, που έχει διαπιστωθεί πως έχει σοβαρό πρόβλημα στεγανότητας.

Σε επικοινωνία του thebest.gr με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, μας διαβεβαίωσε πως τα χρήματα υπάρχουν για επισκευές και οι επικοινωνίες έχουν γίνει με μηχανικούς του δήμου. Ωστόσο τα καιρικά φαινόμενα δεν επιτρέπουν τις εργασίες στεγανοποίησης και ενίσχυσης της οροφής του σχολικού κτιρίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σχολείο πλημμυρίζει από τα βρόχινα νερά, αναγκάζοντας τους γονείς των μικρών μαθητών να πάρουν τα παιδιά τους από το δημοτικό του πειραματικού, που γεμίζει νερά στο πάτωμα, ακόμη και τα θρανία με την πρώτη δυνατή βροχή.