ΠΑΤΡΑ: Η Μαρία Κοραλία Μαντά Πετρανζάν υποψήφια με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο

«Με χαρά και αίσθημα ευθύνης αποδέχτηκα την πρόσκληση τού υποψήφιου δημάρχου, Γρηγόρη Αλεξόπουλου, για να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της πολυσυλλεκτικής δημοτικής παράταξης ΄΄Πρωτεύουσα ξανά !΄΄. Η υποψηφιότητά μου σηματοδοτεί την ανάγκη, την απαίτηση αλλά και την πίστη, πως πρέπει να δώσουμε ενεργό ρόλο στο πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας, στη νέα γενιά. Να την απελευθερώσουμε και να τη στηρίξουμε, ώστε να σηκωθεί από τον καναπέ και να σπάσει τη γυάλα του ωχαδερφισμού, να την κεντρίσουμε και να την εμπνεύσουμε.
Γιατί οι νέοι είναι αυτοί που μπορεί να κατανοήσουν καλύτερα το αύριο, μπορεί να αφομοιώσουν τις νέες γνώσεις πιο άμεσα, μπορεί να ωθήσουν την κοινωνία, να γίνουν ο καταλύτης των εξελίξεων και οι πρωταγωνιστές της επόμενης μέρας. Να κάνουν, με την πολύτιμη εμπειρία των ανθρώπων που αφιέρωσαν τη ζωή τους στα κοινά με ανιδιοτέλεια, την Πάτρα ¨Πρωτεύουσα ξανά!¨ και τον Δήμο μας φορέα συμμετοχής, δημιουργίας και ελπίδας.
Οργανώνοντας και υλοποιώντας καινοτόμα προγράμματα για χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά, είμαι σε θέση να γνωρίζω τον έμψυχο θησαυρό που κρύβει η πόλη μέσα της, με άμεση επίπτωση την απώλεια ανεκτίμητης παρακαταθήκης για το μέλλον μας.
Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος και η παράταξη «Πρωτεύουσα ξανά!» έχουν ισχυρή θέληση, σχέδιο και όραμα. Και με στοχευμένες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις θα ανοίξουμε την βεντάλια των ίσων ευκαιριών στους νέους και θα τους βοηθήσουμε, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες και ικανότητες, προκειμένου να γίνουν πιο παραγωγικοί και καινοτόμοι και να αναπτυχθεί με αυτό τον τρόπο ένα κύμα νεανικής δημιουργίας και επιχειρηματικότητας. Σε πείσμα του εφιάλτη brain drain».

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην Πάτρα.
Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια του τμήματος Επιστήμες της Αγωγής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Εργάζομαι ως Program Coordinator των Καινοτόμων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Ελληνικής MENSA.