Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην παραλία και στην προβλήτα λιμανιού από τον δυνατό αέρα (βίντεο)

Ισχυροί άνεμοι φυσούν τις τελευταίες ώρες στις Σπέτσες με αποτέλεσμα να σημειωθεί ατύχημα με θαλαμηγό στο λιμάνι του νησιού, χωρίς ωστόσο τραυματισμούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, από τους ισχυρούς ανέμους θαλαμηγός χρώματος ασημί έπεσε στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο». Ο καπετάνιος προσπαθώντας να το μετακινήσει δεν διατήρησε τον έλεγχο και κατά συνέπεια η θαλαμηγός προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού. Συνεχίζονται, πάντως, μέχρι τώρα οι προσπάθειες αποκόλλησης ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

 

 

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν η θαλαμηγός έλυσε κάβους και σήκωσε την άγκυρα για να αποπλεύσει. Λίγα μέτρα και αφού απομακρύνθηκε από την προβλήτα, τη θαλαμηγό χτύπησε δυνατή ριπή ανέμου, τη χτύπησε στη δεξιά πλευρά και την έριξε στην παραλία.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις συνδρομής όπως και ο αντιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Παναγιώτης Μαριδάκης.

spetses-thalamigos-maketa
spetses-thalamigos__2_
spetses-thalamigos__3_
spetses-thalamigos__4_
spetses-thalamigos__5_
spetses-thalamigos__6_

Οι επιχειρήσεις αποκόλλησης της θαλαμηγού συνεχίζονται και καθίστανται δύσκολες αφού στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η θαλαμηγός μπορεί να μην είναι αξιόπλοη καθώς μπήκαν νερά από την πλώρη.

Έχει κληθεί ρυμουλκό από τον Πειραιά το αναμένεται να φτάσει σε τέσσερις ώρες. Οι δεξαμενές έχουν αδειάσει από καύσιμα, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της θαλάσσιας ρύπανσης.