Πλούσιο έργο της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο χώρο της υγείας

Ένας από τους λόγους που με οδήγησαν στο να είμαι και πάλι υποψήφιος με τον Συνδυασμό ” ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ-ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΠΡΟΟΔΟ”, του Απόστολου Κατσιφάρα, ήταν και είναι το μεγάλο ενδιαφέρον, το έργο και οι παρεμβάσεις, του Περιφερειάρχη, της περιφερειακής αρχής και κατά επέκταση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στον χώρο της Υγείας.

όπου ευθαρσώς μπορώ να πώ, ότι:

Πέρα από την ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ και την προμήθεια του σχετικού ιστροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ και την ολοκλήρωση του Νοσοκομείου Αγρινίου, την παράδοσή τους στον λαό της περιοχής μας, της λειτουργίας δύο σύγχρονων Νοσοκομείων, στολίδια για την περιοχή μας, είχαμε την δρομολόγηση σειράς διαδικασιών και παρεμβάσεων, όπως είναι:

ü Η διαδικασία απόκτησης ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ, στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα του εκεί Σωματείου Εργαζομένων.

ü Η δρομολόγηση της κατασκευής ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ κλπ παρεμβάσεων έμπροσθεν του 7ορόφου κτιρίου προς την νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αγ.Ανδρέας, ακόμη ένα αίτημα-διεκδίκηση των Εργαζομένων.

ü Η Προμήθεια νέου ξενοδοχειακού εξοπλισμού για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καθώς επίσης και για τα Νοσοκομεία του Αιγίου, των Καλαβρύτων, της Αμαλιάδας, του ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ, του Αγ. Ανδρέα κλπ.

ü Η Ενεργειακή αναβάθμιση, τόσο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όσο και του Νοσοκομείου Πύργου, αλλά και του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου.

ü Η άμεση Ανταπόκριση στο αίτημα του Σωματείου των Εργαζομένων του Αγ Ανδρέα, για την σύνταξη της μελέτης, για νέα πτέρυγα στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας, της μελέτης πού επί ένα ολόκληρο χρόνο δεν κατέστη δυνατόν να συντάξει το Υπουργείο Υγείας, παρά τις σχετικές δεσμεύσεις τους και τις χωρίς αντίκρισμα πομπώδεις εξαγγελίες Πολάκη, μια μελέτη που ήδη δρομολογήθηκε και αυτή από την Περιφέρεια.

ü Η Ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ, αλλά και της Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων, με νέα Αυτοκίνητα.

ü κλπ……

Πέρα απ’ αυτά τα προαναφερόμενα, τα πολύ σημαντικά και ουσιαστικά για την λειτουργία των Νοσοκομείων μας, στην θητεία που διανύουμε, όπου και εγώ είμαι εν ενεργεία Περιφερειακός Σύμβουλος, είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη, της περιφερειακής αρχής σε μια σειρά προβλήματα που απασχολούσαν τον χώρο της υγείας.

Έμπρακτη συμπαράσταση, που είχε να κάνει με την παρουσία του περιφερειάρχη και όχι μόνον σε διάφορες συσκέψεις,κινητοποιήσεις για τα πολλά και διάφορα προβλήματα του χώρου της υγείας, προβλήματα που ήλθαν και στο περιφερειακό Συμβούλιο, όπου μας απασχόλησαν πολλά απ’ αυτά, παρουσία και των σχετικών εμπλεκομένων φορέων.

Τέτοιες συζητήσεις μπορώ να πω ότι είχαν να κάνουν για τα Νοσοκομεία των Καλαβρύτων, του Αγ Ανδρέα, της Αμαλιάδας κλπ, όπου πάρθηκαν αποφάσεις στήριξης, αποφάσεις που διαβιβάστηκαν στα αρμόδια Υπουργεία, στην κυβέρνηση που είχε και έχει την ευθύνη της στελέχωσης και της λειτουργίας των Νοσοκομείων μας.

Συνοψίζοντας λοιπόν, θα έλεγα ότι το έργο της περιφέρειας στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ. Συνεπώς δεν με βρίσκουν σύμφωνο και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, οι όψιμες αναφορές κάποιων, τα προεκλογικά τερτίπια περί του αντιθέτου. Ούτε βεβαίως τα πρόσφατα σχετικά ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ δάκρυα του κου Σπηλιόπουλου, από τον οποίο θα περίμενα να βάλει κατά των υπευθύνων, των αρμοδίων, της κυβέρνησης, την οποία δυστυχώς αφήνει στο απυρόβλητο και όχι κατά της περιφέρειας που ανταποκρίνεται και προσφέρει έργο στα Νοσοκομεία της Δυτ. Ελλάδας, παρ΄ ότι δεν τις ανήκουν.Μια επίθεση που γίνεται χάριν των περιφερειακών εκλογών, όπου δυστυχώς δεν κρατιούνται ούτε τα προσχήματα, ισοπεδώνονται τα πάντα, για την εκμαύλιση των ψήφων και μόνον.Μια επίθεση και μια αναφορά του Κου Σπηλιόπουλου, όπου δυστυχώς οφείλω να επισημάνω ότι από τα λεγόμενα του, φαίνεται ή να μην γνωρίζει τις αρμοδιότητες και τις δικαιοδοσίες της περιφέρειας, ή συνειδητά να παραπλανά τον λαό της περιοχής μας.

Αυτό λοιπόν το πλούσιο έργο της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο χώρο της υγείας, έργο πλούσιο που βεβαίως έχει γίνει και σε άλλους τομείς,έργο που εκπορεύεται από πρωτοβουλίες  της παράταξης μας και που με οδήγησε, όπως προαναφέρω,στο να είμαι και πάλι υποψήφιος, με οδηγεί στο να ζητήσω την στήριξη των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, την στήριξη τους προς τον συνδυασμό μας, ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΠΡΟΟΔΟ.

Και βεβαίως

την στήριξη των Αχαιών Πολιτών και σε μένα προσωπικά,ως υποψηφίου περιφερειακού Συμβούλου, που μάχομαι καθημερινά γι΄ αυτόν τον ευαίσθητο χώρο της υγείας και όχι μόνον.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

k΄ εκ νέου Υποψήφιος με τον συνδυασμό

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΠΡΟΟΔΟ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ