(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Αξιολόγηση ομάδων εθελοντών, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της “Πρότασης”

Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στο Ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αχαΐας «Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ» απένειμε τιμητική πλακέτα στην Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» στα πλαίσια της άψογης συνεργασίας των δύο φορέων. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ», κύριος Αντρέας Σαμοθρακίτης και κύριος Αλέξης Μουζακιώτης

«Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ» υπήρξε ο πρώτος επίσημος σύλλογος με καταστατικό που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1979 και γιόρτασε τα 40 χρόνια ζωής και ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, η «ΠΡΟΤΑΣΗ- Κίνηση για έναν άλλο τρόπο ζωής» πραγματοποίησε στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης τακτική ολομέλεια με σκοπό την ενδιάμεση αξιολόγηση της μέχρι τώρα πορείας των ομάδων εθελοντών, τόσο στο έργο όσο και τη λειτουργία τους και τον επαναπροσδιορισμό των στόχων για τη συνέχεια της πορείας τους.

Η ποιοτική διαδικασία που επέλεξε ο Φορέας να πραγματοποιήσει στην ολομέλεια αυτή, περιελάμβανε διεργασίες προκειμένου να εκπαιδευτούμε ως μέλη του φορέα, μέλη της οικογένειάς μας, μέλη εργασιακού περιβάλλοντος αλλά και μέλη της κοινότητας αξιοποιώντας το προσωπικό μας πλην για να συγκατασκευάσουμε το συλλογικό συν, κάνοντας έτσι ένα βήμα στην προσωπική μας αλλά και στην ομαδική εξέλιξη.

Στη συνέχεια η ολομέλεια διαπραγματεύτηκε θέματα δημοκρατικής ευαισθησίας με αφορμή την εφαρμογή του νόμου για το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους.

Η ουσιαστική συμμετοχή των εθελοντών, η ανοιχτή τους διάθεση να αλληλοεπιδράσουν και να επικοινωνήσουν με ειλικρίνεια είναι αυτά που έδωσαν νόημα στην συνάντηση αυτή. Η συνεπής δέσμευσή τους αλλά και η προσωπική τους στάση ζωής είναι αυτά διατηρούν τον φορέα δυνατό μέσα στο χρόνο να υπηρετεί και να εκπαιδεύει την κοινότητα με τις αξίες και τις αρχές της πρόληψης