ΑΧΑΪΑ: Να γίνουν παρεμβάσεις για τη βελτίωση του οδικού δικτύου ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Ανατολικής Αιγιαλείας

Επιστολή προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αποστέλλει ο Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιαλείας, ζητώντας να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις συντήρησης και άρσης των προβλημάτων βατότητας στο οδικό δίκτυο, τόσο στην παραλιακή όσο και στην ορεινή ζώνη της περιοχής.

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει τα εξής:

“Επανερχόμαστε για μια ακόμη φορά για να θέσουμε το πρόβλημα βατότητας του οδικού δικτύου τόσο των ορεινών όγκων όσο και της παραλιακής οδού. Συνημμένη θα βρείτε μια ενδεικτική φωτογραφία από σημείο στο οδικό δίκτυο του ορεινού όγκου όπου φαίνεται η έκταση της ζημιάς στο οδόστρωμα. Δεν σας αναφέρουμε συγκεκριμένα τις συντεταγμένες του σημείου γιατί στην ίδια κατάσταση είναι πάρα πολλά σημεία στην 17η, 18η και 19η επαρχιακή οδό καθώς και ο παραλιακός δρόμος της Αιγείρας, ο οποίος έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς και αρκετά σημεία του παραλιακού δρόμου της παραλίας Συλιβαινιώτικων και του Πλατάνου.

Και αν στις παραλιακές οδούς υπάρχει, χωρίς αυτό να μειώνει το πρόβλημα, τρόπος προσέλευσης των κατοίκων από άλλες οδούς, στο ορεινό δίκτυο η κατάσταση είναι πλέον τραγική καθώς από στιγμή σε στιγμή κινδυνεύουμε να αποκοπεί εντελώς η πρόσβαση στα χωριά. Χαρακτηριστικό είναι ότι ήδη η πρόσβαση λεωφορείων έχει διακοπεί για πολλά χωριά με τους γηραιούς κατοίκους να μην μπορούν να μετακινηθούν. Εξίσου δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης οχημάτων βαρέου τύπου, όπως φορτηγών μεταφοράς οικοδομικών υλικών, φορτηγών που μεταφέρουν προμήθειες στα καταστήματα και φορτηγών που μεταφέρουν τα φρούτα της τοπικής παραγωγής. Ενόψει Πάσχα δε, με την αύξηση της επισκεψιμότητας, φοβόμαστε για την ασφάλεια όσων μετακινούνται στο κατεστραμμένο οδικό δίκτυο καθώς δεν υπάρχει καν σήμανση στα εν λόγω σημεία.

Παρότι η Ανατολική Αιγιάλεια κηρύχτηκε σε έκτακτη ανάγκη λόγω των καιρικών φαινομένων, και παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν για ανακατασκευή των δρόμων, τίποτα δεν έχει γίνει.

Σας θέτουμε προ των ευθυνών σας, καθώς η διατήρηση του οδικού δικτύου σε καλή κατάσταση είναι μια υποχρέωση της περιφέρειας αλλά η περιφέρεια έως τώρα παραμένει απούσα, και σας καλούμε να μας ενημερώσετε για το πώς προτίθεστε να λύσετε αυτό το μείζον πρόβλημα προτού προβούμε σε κινητοποιήσεις καθώς δεχόμαστε ασφυκτική πίεση από τα μέλη μας

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Σακελλαρόπουλος Γεώργιος Νικολάου Κωνσταντίνος”