ΠΑΤΡΑ: Ο Θάνος Ζητουνιάτης στο “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά “σπιράλ” θα είναι ο σύμβουλος μεταπτυχιακών σπουδών Αθανάσιος Ζητουνιάτης του Ελευθέριου.
«Ως μηχανικός έχω μάθει ότι εάν μπορεί κάτι να βελτιώνεται, πρέπει να βελτιώνεται. Ως εκπαιδευτικός, έχω μάθει ότι η βελτίωση θέλει τον χρόνο της, με επιμονή όμως, πάντα έρχεται. Συμμετέχω στις Δημοτικές Εκλογές γιατί είναι στοιχείο του χαρακτήρα μου να προσφέρω και νιώθω ότι το timing είναι το πιο κατάλληλο. Όταν ήμουν πρωτοετής φοιτητής στο Πανεπιστήμιο δεν υπήρχε γέφυρα , η διαδρομή προς την Αθήνα ήταν μία περιπέτεια και ο σημερινός πεζόδρομος του κέντρου δεν ήταν και τόσο φιλικός για πεζούς. Άρα, έχω δει εξέλιξη στην πόλη. Όμως μπορούμε καλύτερα αν συνεργαστούμε σωστά. Επίσης, κάποτε μου είχαν πει ότι “ως επαγγελματίες είμαστε όσο καλοί είναι οι συνεργάτες μας”. Πιστεύω ακράδαντα σε αυτό και το ίδιο έχω εισπράξει από τον Πέτρο Ψωμά με τον οποίο συνεργάζομαι τα τελευταία χρόνια σε εθελοντικές δράσεις. Είναι άτομο που βγάζει το καλύτερο στους συνεργάτες του και σίγουρα θα λάβει ό,τι καλύτερο έχω να δώσω για την πόλη που επέλεξα να μεγαλώσω τον γιο μου» δηλώνει με αφορμή την σύμπλευσή του με το “σπιράλ”.
Και προσθέτει: «Γνωρίζω πολλούς νέους που βρίσκονται στο εξωτερικό και με ρωτούν γιατί να επιστρέψω; Θέλω να μπορώ να τους δώσω μια απάντηση και να δω το brain drain να αντιστρέφεται σε brain gain. Με την ανάμειξή μου στον κόσμο των startups βλέπω μία δυναμική που μπορεί όχι μόνο να κρατήσει τους νέους στην πόλη μας αλλά και να φέρει πίσω νέους που έχουν φύγει. Θέλω να βοηθήσω τόσο στην ανάπτυξη ενός tech hub αλλά και στη διάδοση της ιδέας ότι η πόλη μας μπορεί να είναι το κέντρο ανάπτυξης τεχνολογιών προσφέροντας τους κατάλληλους χώρους και τις υποδομές».
Ο Θάνος Ζητουνιάτης γεννήθηκε το 1975 και έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Οντάριο του Καναδά. Ως έφηβος έζησε στη Λιβαδειά, ασχολούμενος με τον στίβο, το ραδιόφωνο και τον προγραμματισμό. Μετά το Λύκειο μετακόμισε στην Αθήνα όπου δίδασκε Αγγλικά σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Στην Πάτρα ήρθε ως φοιτητής στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και παράλληλα συνέχισε να εργάζεται σε κέντρα ξένων γλωσσών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές, συνδύασε τις γνώσεις του στις θετικές επιστήμες και στη διδασκαλία της Αγγλικής και επικεντρώθηκε στη διδασκαλία ακαδημαϊκών πιστοποιήσεων γλώσσας για μεταπτυχιακές σπουδές. Η χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση τον οδήγησε σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Υπολογιστικά Συστήματα του ΕΑΠ. Τα τελευταία χρόνια, ασχολείται με την εκπαίδευση των soft skills σε παιδιά και νέους ως co-founder της Growth Μindset, η οποία οργανώνει διαδραστικά προγράμματα για youth entrepreneurship. Παράλληλα, είναι μέλος των οργανωτικών ομάδων TEDxPatras και το Patras Startup Weekend. Είναι παντρεμένος με τη Βιβή Αναστασίου και έχουν έναν γιο, τον Λευτέρη. Στον ελεύθερό του χρόνο απολαμβάνει να παίζει roller-hockey και video games με τον γιο του.