Άνοιξε ο δρόμος για το αποτεφρωτήριο στον Ελαιώνα

Καθοριστικό βήμα για την κατασκευή αποτεφρωτηρίου στο δήμο Αθήνας. Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκης υπέγραψε τη σχετική απόφαση, παρουσία του Γιώργου Καμίνη.

Η απόφαση υπογράφηκε την περασμένη Πέμπτη και σύμφωνα με αυτήν καθορίζεται ο χώρος και οι προϋποθέσεις για την κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στην περιοχή του Ελαιώνα.

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών, που δεν αποτελούσε απλώς μία δέσμευσή μας, αλλά και μία υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στα στοιχειώδη δικαιώματα του πολίτη» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων. Επισήμανε ακόμη ότι «από το 2014 που ξεκινήσαμε την προσπάθεια περάσαμε από τα χίλια κύματα, προκειμένου να διορθωθούν οι αδυναμίες του νομοθετικού πλαισίου και τελικά να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στη χώρα μας».

Η υπουργική απόφαση προβλέπει την κατασκευή του αποτεφρωτηρίου καθώς και τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου (στα οικοδομικά τετράγωνα 17 και 29), βάσει της απόφασης του Συμβουλίου Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, την οποία ομόφωνα ενέκρινε την πρόταση του δήμου Αθηναίων.

Στην υπογραφή της απόφασης ήταν παρούσα και η αντιδήμαρχος Κοινόχρηστων Χώρων Νέλλη Παπαχελά.

 

Πηγή: protagon.gr

Φωτό: Ευρωκίνηση