(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΑΧΑΪΑ: Ο Φωκίων Ζαΐμης για την είσοδό του στην πολιτική – Η υποψηφιότητά του με τον Νεκτάριο Φαρμάκη

Με ιδιαίτερη χαρά αποφάσισα να αποδεχτώ τη πρόταση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη για να συμμετέχω ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αχαΐας με το ψηφοδέλτιό του, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στις 19 Μαΐου 2019.

Πολλοί ίσως γνωρίζετε την πορεία μου στον ιδιωτικό τομέα σχεδόν τριάντα χρόνια τώρα. Ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα στις Βρυξέλλες, αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου και αποφοίτησα το 1990 ως Γεωλόγος. Αρκετά χρόνια αργότερα παρακολούθησα και μεταπτυχιακό πρόγραμμα Οικονομικών για στελέχη επιχειρήσεων (MBA) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προκειμένου να εμπλουτίσω τις ακαδημαϊκές μου γνώσεις, ενώ συμμετείχα σε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια τα τελευταία χρόνια μια και πιστεύω πως η εκπαίδευση του ανθρώπου επί της ουσίας δεν σταματά ποτέ. Η στρατιωτική μου θητεία ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός του Οικονομικού της Πολεμικής μας Αεροπορίας στο αεροδρόμιο του Αράξου, αλλά και η συνεχής ενασχόλησή μου με την περιοχή της Αχαΐας από διάφορες θέσεις και σε πληθώρα αναπτυξιακών προγραμμάτων, μου έδωσε μια ιδιαίτερη αντίληψη και πολύτιμη εμπειρία και γνώση σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης ιδιαίτερα στην Δυτική Ελλάδα.

Εργάστηκα σταδιακά ως ελεύθερος επαγγελματίας, ως στέλεχος επιχειρήσεων, ως Γενικός Διευθυντής σε Φορέα Εκπροσώπησης Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια, διευθύνω μια πολυμετοχική εταιρεία στο χώρο της επικοινωνίας και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ο ιδιωτικός τομέας στην χώρα μας , ιδιαίτερα μετά την επώδυνη για όλους μας οικονομική κρίση, είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός και δύσκολος ενώ απαιτεί ικανότητες σε πολλαπλά πεδία. Παράλληλα, η ενεργή συμμετοχή μου σε μια σειρά από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, με έφερε κοντά στον τρίτο πυλώνα της οικονομίας μας, μετά τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτόν της κοινωνικής οικονομίας. Θεωρώ, ότι η πολύπλευρη εμπειρία που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια ως εργαζόμενος αλλά και ως ενεργός πολίτης, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στην επερχόμενη εκλογική επικράτηση του συνδυασμού του Νεκτάριου Φαρμάκη με όποιο τρόπο αυτός επιλέξει.

Η εθελοντική συνεισφορά μου επίσης στην πολιτική ήταν μακρά και ουσιαστική από διάφορες θέσεις, στην φιλελεύθερη πάντα παράταξη, αλλά χωρίς ποτέ να διαφημίζεται δεδομένου ότι πιστεύω ότι είναι καθήκον όλων μας να προσφέρουμε με σεμνότητα, όπως μπορούμε στα κοινά, ξεκινώντας από τα κάτω και ανεβαίνοντας μόνον αξιοκρατικά.

Η Δυτική Ελλάδα έχει μεγάλη ανάγκη από μια αξιοκρατική και καθολική αλλαγή τόσο ως προς την πολιτική της εκπροσώπηση στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο και ως προς την γενικότερη αντίληψη ανάπτυξης. Άμεσος στόχος είναι να απελευθερωθούν οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, οι οποίες θα παράξουν νέο πλούτο και θα εξασφαλίσουν ευημερία και προκοπή για όλους τους πολίτές της. Αυτό έρχεται να το απαντήσει με έναν εξαιρετικό συνδυασμό ο Νεκτάριος Φαρμάκης, επιλέγοντας πρόσωπα που βλέπουν την ενασχόληση με τα κοινά ως μέσο προσφοράς και όχι επιβίωσης. Η επιλογή των κατάλληλων προσώπων είναι δική σας ευθύνη.

Ο Φ. Ζαΐμης μίλησε στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89, 4