Βερναρδάκης: Το ΚΙΝΑΛ μπορεί να μην μπει στη Βουλή, ο Βελόπουλος ναι

advertisement

Την εκτίμηση ότι το ΚΙΝΑΛ μπορεί να μην εκπροσωπηθεί στην επόμενη Βουλή επανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: «Η εκτίμησή μου είναι ότι το ΚΙΝΑΛ μπορεί να μην εκπροσωπηθεί στην επόμενη Βουλή. Οταν τα διλήμματα είναι έντονα και οι εκλογικές αντιπαραθέσεις πολωτικές τότε ο ενδιάμεσος χώρος πιέζεται, τι σας κάνει εντύπωση; Οι εκλογές είναι πάντα ένα σκληρό τεστ, τεστ πραγματικότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές πιθανότητες να είναι πρώτο κόμμα. Οποιο κόμμα είναι πρώτο θα έχει αυξημένες πιθανότητες αυτοδυναμίας επειδή η επόμενη Βουλή δεν θα είναι οκτακομματική. Διαφαίνεται η πιθανότητα του κόμματος Βελόπουλου να εκπροσωπηθεί στη Βουλή».

«Οι επόμενες εκλογές θα είναι εκλογές Τσίπρα-Μητσοτάκη, Δεξιάς-Αριστεράς, το εκλογικό δίλημμα θα προσωποποιηθεί», τόνισε. «Οι κοινωνικές διεργασίες -συνέχισε- είναι πέραν των προσώπων. Μιλάμε για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού πόλου. Το ΚΙΝΑΛ είναι ευπρόσδεκτο. Η πρόσκλησή μας είναι ανοιχτή».

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε επίσης ότι «η στρατηγική μας είναι να γίνουν βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβριο. Τις επόμενες εβδομάδες μπορεί να υπάρξουν νέες εκτιμήσεις».

Σε σχέση με ενδεχόμενες υποψηφιότητες Κουντουρά-Δανέλλη στις ευρωεκλογές είπε ότι «εξετάζεται η κατοχύρωση της δυνατότητας για όσους βουλευτές πάρουν μέρος στις ευρωεκλογές να μπορούν να παραιτηθούν από τη βουλευτική τους ιδιότητα εφόσον εκλογών. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε θεσμικές ιδιοτροπίες».

Για την τραγωδία στο Μάτι ο κ. Βερναρδάκης τόνισε: «Εχουμε επεξεργαστεί ένα συνολικό σχέδιο αναδιοργάνωσης της πολιτικής προστασίας. Αναδείχθηκαν πολύ σοβαρά ζητήματα. Μπροστά στα φαινόμενα που φέρνει η κλιματική αλλαγή η διοικητική και οργανωτικη δομή που είχαμε ήταν απολύτως ανεπαρκείς. Στην ώρα τους έγιναν παραιτήσεις και αλλαγές. Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν η καλύτερη που μπορούσε να δοθεί. Θέλουμε να διερευνηθεί η υπόθεση. Έχουμε φέρει ξένους ειδικούς. Επιχειρησιακά δεν μπορώ να μιλήσω».