Ας πούμε λοιπόν την αλήθεια

Το να είσαι από ιδιοσυγκρασία φλύαρος, μπορεί και να γίνεται ανεκτό. Μπορεί και να μην είναι κολάσιμο. Αλλά όταν είσαι και φλύαρος και συνειδητά επιδίδεσαι στο ψέμα και την διαστρέβλωση, γίνεται ανυπόφορο. Με απλά λόγια, δεν μπορείς να στηρίξεις την προεκλογική σου δραστηριότητα στην λαθροχειρία και την διαστρέβλωση και αυτά με ακατάσχετη φλυαρία. Δεν χτυπάς τους αντιπάλους σου αλλά την αλήθεια. Την ορθή ενημέρωση των δημοτών.
Εξηγούμαστε:
Δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος λέει: Πόσο κοστίζει στην πόλη η διαχείριση των απορριμμάτων; Οι ετήσιες ανταποδοτικές δαπάνες διά του ετήσιου όγκου των σκουπιδιών. Σωστό. Ή περίπου σωστό, γιατί και επί αυτού πρόσθεσε και άσχετες δαπάνες. Του ηλεκτροφωτισμού ή των καυσίμων όλων των δημοτικών Νομικών Προσώπων. Πόσο βγαίνει αυτό; 230 Ευρώ ανά τόνο. Ας δεχθούμε ότι αυτό είναι πραγματικό μέγεθος. Είπε στην συνέχεια ότι με το περίφημο εργοστάσιο του προηγούμενου σχεδίου το κόστος θα ήταν 120 Ευρώ τον τόνο. Άρα φτηνότερο; Αυτό να εννοήσουμε; Ότι το κόστος θα ήταν το μισό από το σημερινό;
Ας πούμε λοιπόν την αλήθεια.
230 το κόστος (Καθημερινή αποκομιδή, μισθοί εργαζομένων, προμήθεια και συντήρηση απορριμματοφόρων, κάδων, καυσίμων κτλ.)
ΣΥΝ στο κόστος αυτό τα 120 Ευρώ ανά τόνο, με την παράδοση τους στην πύλη του εργοστασίου, συμφερόντων του μεγάλου κατασκευαστικού κατεστημένου.
Σύνολο 230+120=350 Ευρώ Δηλαδή 52% μεγαλύτερο! Ή απλά 52% αύξηση των Δημοτικών Τελών! Αλήθεια πολύ απλή, όσο απλή η πράξη της πρόσθεσης!
Γιατί όλα αυτά; Μα γιατί ο συγκεκριμένος μαζί με άλλους πολλούς, αντιπάλους ή φίλους του, υποστήριζαν στην διαπασών την πριμοδότηση του κατασκευαστή με 12 εκατομμύρια το χρόνο. Με ανταλλάγματα; Χωρίς; Δεν θα το μάθουμε ποτέ!
Πάτρα 7/3/2019
Το γραφείο τύπου της Ανυπότακτης Πολιτείας