ΑΧΑΪΑ: Δέκα τρεις παραλίες χαρακτηρίστηκαν πολυσύχναστες

Στον καθορισμό πολυσύχναστων παραλιών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας προχώρησε σήμερα Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 η αρμόδια Επιτροπή, στην οποία την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπεί ο περιφερειακός σύμβουλος Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, ενώ συμμετέχουν εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου και των αντίστοιχων Δήμων.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκαν τα σχετικά δεδομένα, καθώς επίσης τα αιτήματα φορέων και πολιτών που είχαν κατατεθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα οποία εγκρίθηκαν στο σύνολο τους.
Με βάση την τελική απόφαση της Επιτροπής, πολυσύχναστες χαρακτηρίζονται οι παραλίες: Βραχνέικα, Δάφνες, Πλαζ, Καστελόκαμπος, Ακταίο, Ρίο, Άγιος Βασίλειος, Ψαθόπυργος, Λακκόπετρα (στα σημεία των ξενοδοχείων Ιόνια Ακτή και Grecotel), Καλόγρια, Τηγάνια και Γιαννισκάρι.
Στις χαρακτηρισμένες πολυσύχναστες παραλίες θα εφαρμοστούν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων είναι και η κάλυψή τους με ναυαγοσώστες, με στόχο την ασφάλεια των λουομένων. Προβλέπεται επίσης η τήρηση συγκεκριμένων μέτρων και η παροχή κατάλληλου εξοπλισμού για τη γενικότερη διασφάλιση των πολιτών.

advertisement