(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Επισκέψεις του υπ. δημάρχου Γ. Ρώρου σε Καρναβαλικό Εργαστήριο και ΕΦΕΤ

Επίσκεψη πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΩΡΑ Πατρών με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Ρώρο στις εγκαταστάσεις του Καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων στο Πετρωτό.
Ο πλούτος των κατασκευών, η φαντασία των δημιουργών και η τεχνογνωσία του εργαστηρίου αποδεικνύουν ότι η Πάτρα έχει τεράστιες δυνατότητες που μένουν, δυστυχώς, ανεκμετάλλευτες. Ξέραμε ότι όσα βλέπουμε κάθε χρονιά στην παρέλαση είναι ένα μικρό μόνο μέρος από το έργο αυτών των λίγων ανθρώπων που δουλεύουν, ακόμα και εκτός ωραρίου, όλη τη χρονιά. Γνωρίζαμε ότι το εργαστήρι μπορεί να «εξάγει» κατασκευές και τεχνογνωσία σε όλη την Ελλάδα.
Δεν είχαμε εκτιμήσει, όμως, το μέγεθος του στραγγαλισμού που επιβάλλουν, πολλές φορές, στη δημιουργικότητα των εργαζομένων του εργαστηρίου οι άνωθεν εντολές για ένα Καρναβάλι αποστεωμένο από την ευρηματικότητα και την φαντασία που το χαρακτήριζε, την σάτιρα και τον αυτοσαρκασμό, την φαντασία και την έμπνευση.
Η άκρατη προπαγανδιστική εικόνα των αρμάτων δεν συμβάλλει στην κουλτούρα του Καρναβαλιού αλλά στην αποδόμησή του.
Ας μην αναρωτιόμαστε, λοιπόν, γιατί το Καρναβάλι της Πάτρας έχει χάσει την αίγλη που είχε κάποτε. Ας δούμε τον τρόπο να το ξαναβάλουμε στη θέση που του αξίζει.
Για αυτό προκρίνουμε την ανάληψη πρωτοβουλιών και αρμοδιοτήτων όχι από τα κομματικά αλλά από τα καρναβαλικά στελέχη, τους ανθρώπους δηλαδή με εμπειρία, όραμα και γνώση των αναγκών της πόλης.
Σε αυτή την κατεύθυνση η ΩΡΑ Πατρών επισκέφθηκε και τον ΕΦΕΤ, υπηρεσία αρμόδια για τον έλεγχο της αγοράς, ειδικά κατά τη διάρκεια των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Ο έλεγχος των προσφερόμενων ειδών και υπηρεσιών στην εστίαση και αναψυχή και στο παραεμπόριο που δυστυχώς αναπτύσσεται άναρχα με την ανοχή της δημοτικής αρχής πλήττουν το κύρος αλλά και τη λειτουργία των επιχειρήσεων που έχουν συμβάλλει υπεύθυνα στη φιλοξενία χιλιάδων επισκεπτών κατά τη διάρκεια όλης της καρναβαλικής περιόδου.