(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Προχωρούν τα έργα του Προαστιακού – Χρειάζεται προσωπικό για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια

Τα έργα για την ολοκλήρωση της δεύτερης εργολαβίας επέκτασης του Προαστιακού που αφορά την εγκατάσταση των 30 ΑΣΙΔ προχωράνε με γοργούς ρυθμούς.Προχωρούν τα έργα του Προαστιακού, όμως χρειάζεται προσωπικό για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια
Εκτός από το πρώτο συνεργείο που εγκαθιστά τους στύλους για την τοποθέτηση των φωτεινών και ηχητικών σημάτων στις διαβάσεις σειρά πήρε και δεύτερο συνεργείο (σχετ. φωτογραφίες του διαχειριστής της ομάδας του FB “Φίλοι Προαστιακού Σιδηροδρόμου Πατρών” Βασίλη Γκλαβά, Τ.Ε. Μηχανικού Η/Υ) το οποίο διανοίγει τα αυλάκια ώστε να περαστεί η καλωδίωση που θα συνδέσει τους αισθητήρες ενεργοποίησης με το μηχανολογικό εξοπλισμό των ΑΣΙΔ.
Με ένα πρόχειρο υπολογισμό θα χρειαστεί το ελάχιστο 30 χλμ καλωδίωση για τα 30 ΑΣΙΔ ενώ θα σκαφτεί σχεδόν στο σύνολο παραπλεύρως της γραμμής.
Στο επόμενο διάστημα θα βγει και τρίτο συνεργείο για να προχωρήσουν με πιο γρήγορους ρυθμούς το έργο ώστε να προσπαθήσουν να παραδώσουν το έργο στην ώρα τους.
Ευχάριστα τα νέα γι’ αυτό το θέμα ωστόσο επαναλαμβάνουμε και τονίζουμε ότι θα πρέπει να βρεθεί και το προσωπικό για την επάνδρωση των συρμών ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν τα δρομολόγια χωρίς να διακοπεί ο κλάδος που είναι ήδη σε λειτουργία.