Κανείς δεν πιστεύει πια τα ψεύτικα χρονοδιαγράμματα και την εικονική πραγματικότητα

Δήλωση του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου Βουλευτή Αχαΐας,
Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενημέρωσης του Κινήματος Αλλαγής.

Στην συνεδρίαση σήμερα της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής σχετικά με τις συμβάσεις κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, ο Υπουργός επιχείρησε να αποδείξει, χωρίς να το καταφέρει, ότι η κατάτμηση του έργου σε οκτώ κομμάτια καθώς και οι συνεχείς καθυστερήσεις στην υλοποίησή του δεν οφείλονται σε σκόπιμες ενέργειες. Όλοι γνωρίζουν, ωστόσο, ότι συγκεκριμένη εταιρεία έχει αναλάβει τις 4 πρώτες εργολαβίες. Το ίδιο αναποτελεσματικό επιχείρημα είχε επικαλεστεί και τον Μάρτιο του 2015, όταν ακύρωσε το έργο, μιλώντας για μάχη με τους «εθνικούς εργολάβους».
Τα τελευταία 3 χρόνια, ο κ. Σπίρτζης μας έχει δώσει πολλά χρονοδιαγράμματα σχετικά με το στάδιο υλοποίησης του έργου, τα οποία όμως ουδέποτε τήρησε. Ενδεικτικά, ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός τον Φεβρουάριο του 2018, στην Πάτρα, ανακοίνωσε την έναρξη του έργου το καλοκαίρι του 2018!
Σήμερα, ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι το έργο θα υλοποιηθεί με χρονοδιάγραμμα 3,5 ετών, «αγνοώντας» το γεγονός ότι το ΕΣΠΑ λήγει το 2020 (με σχετική παράταση έως το 2022), ενώ η πράξη ένταξης του έργου τελειώνει το 2023, και αδιαφορώντας πλήρως για τις περιβαλλοντικές συνέπειες και την ασφάλεια της περιοχής.
Ο κος Σπίρτζης και η Κυβέρνηση με διάφορες μεθοδεύσεις ροκανίζουν τον χρόνο και εξαπατούν τους πολίτες της Αχαΐας και της Ηλείας. Αυτοί οι πολίτες όμως όπως και όλοι μας δεν ξεχνούν ότι η Πατρών – Πύργου θα είχε σήμερα τελειώσει αν δεν είχαν υπάρξει οι σκόπιμες παρεμβάσεις του κ.Σπίρτζη. Κανείς δεν πιστεύει πια τα ψεύτικα χρονοδιαγράμματα και την εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει ο Υπουργός.