(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Αποδέκτης υψηλών προσδοκιών του κόσμου ο υπ. δήμαρχος Ν. Νικολόπουλος – Σε διαδοχικές εκδηλώσεις

Σε διαδοχικές εκδηλώσεις παρέστη το πρωί της Κυριακής στην Αχαϊκή πρωτεύουσα ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Νίκος Νικολόπουλος, έχοντας την ευκαιρία για μία ακόμα φορά να καταστεί  κοινωνός των ανησυχιών των συνδημοτών του και ταυτόχρονα αποδέκτης των υψηλών προσδοκιών του κόσμου σε σχέση με την υποψηφιότητά του.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, έδωσε το  «παρών» σε σημαντικές δράσεις και ταυτόχρονα εξέπεμψε το πολιτικό του μήνυμα για πραγματική παρουσία, ενδιαφέρον και συνδρομή στην δρώσα καθημερινότητα της πόλης, των φορέων και των Συλλόγων της.

Αρχικά παρέστη στην Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου στον Ι.Ν. Αγ. Μαρίνης Πατρών  και την τιμητική εκδήλωση που ακολούθησε για την ανέγερση του Ναού,  ο οποίος ήταν ο πρώτος που θεμελίωσε ο Σεβασμιώτατος όταν κατεστάθη Επίσκοπος καΙ Μητροπολίτης τῶν Πατρῶν, επί οικοπέδου το οποίο εξησφάλισε με την βοήθεια του τότε Δημάρχου Πατρέων Ανδρέα Καράβολα και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην συνολική παρουσία του Ανδρέα Καράβολα και στα θετικά πρόσημα της δημαρχιακής του θητείας, καθώς και στο σημαντικό έργο του π. Σωτηρίου Γαλάνη ως πρώτου εφημέριου του Ιερού Ναού, ενώ τόνισε:

«Με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης, που φυσικά έγινε απούσης της άθεης Δημοτικής Αρχής Πελετίδη, πρέπει να σημειώσουμε και πάλι το καταλυτικό έργο που επιτελούν τα ενοριακά πνευματικά κέντρα. Έχουμε σήμερα ως Παράταξη εκπονήσει και αύριο ως Δημοτική Αρχή θα υλοποιήσουμε, ένα συνολικό πρόγραμμα για την ουσιαστική υποστήριξη του κοινωνικού και πνευματικού έργου των ενοριών, με υποδομές, κτίρια και οικονομικές ενισχύσεις εκ μέρους του Δήμου Πατρέων».

 

«ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΥΨΕΛΕΣ»

 

 

 

Στη συνέχεια ο Νίκος Νικολόπουλος, έδωσε το παρόν στην λαμπρή εκδήλωση για τα ενενηκοστά γενέθλια της Ένωσης Αθλοπαιδιών Πατρών, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδό της, παρουσία και του κορυφαίου προπονητή στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε ότι η ΕΑΠ είναι ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία όλης της χώρας και ένα φωτεινό παράδειγμα για ολόκληρη την αθλητική κοινότητα της χώρας. Ένας σύλλογος που έχει υπάρξει πρωτοπόρος σε σημαντικά αθλήματα, έχοντας διαγράψει μία σημαντική διαδρομή στον αθλητισμό με σπουδαίες διακρίσεις σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ενώ τόνισε την ανάγκη να υποστηριχθεί με κάθε τρόπο ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στην πόλη, ώστε Σωματεία όπως η ΕΑΠ και άλλα επίσης σημαντικά της Πάτρας, να συνεχίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία των τμημάτων τους:

«Κάτι τέτοιο είναι υποχρέωση και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εγώ δεσμεύομαι ότι ως Δήμαρχος Πατρέων θα εγγυηθώ την λειτουργία και την ανάπτυξη των ερασιτεχνικών Σωματείων, που αποτελούν κυψέλες αθλητισμού και πολιτισμού, φυτώρια νέων αθλητών, αλλά ταυτόχρονα και διαπρύσιους κήρυκες του υγιούς αθλητικού κινήματος»

 

«ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΡΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ»

Ο Νίκος Νικολόπουλος συμμετείχε στην τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη για τον σπουδαίο Πατρινό ζωγράφο  και κατασκευαστή Καρναβαλικών αρμάτων Γρηγόρη Παπαθεοδώρου.

Ο κ. Νικολόπουλος υποκλινόμενος στο μεγαλείο της προσφοράς του μεγάλου ζωγράφου και πιονέρου του Πατρινού Καρναβαλιού, σημείωσε ότι η καλλιτεχνική παρακαταθήκη του κ. Παπαθεοδώρου πρέπει να εμπνέει και τους Πατρινούς, αλλά και την Δημοτική Αρχή, ώστε να είναι άξιοι συνεχιστές του έργου του:

«Σήμερα στην Πάτρα, ο Πολιτισμός είναι υπό διωγμόν από την κόκκινη Δημοτική Αρχή Πελετίδη, που αντί να διευρύνει τους ορίζοντες του Πολιτιστικού Οργανισμού, μεθοδεύει την διάλυσή του και αφού ήδη επί 5 χρόνια έχει επιφέρει την υπολειτουργία και την απαξίωσή του στη συνείδηση της κοινής γνώμης.

Εμείς ως νέα Δημοτική Αρχή, θα υποστηρίξουμε  το έργο των ερασιτεχνικών και Δημοτικών υποδομών σε κάθε επίπεδο και σε κάθε έκφανση της Τέχνης. Χωρίς αποκλεισμούς και περιχαρακώσεις, ώστε να προσφέρουμε σε όλους τους Πατρινούς και στις γειτονιές την ποιότητα πολιτισμού που δικαιούνται και οφείλει ο Δήμος»

 

Τέλος ο κ. Νικολόπουλος παρέστη στην εκδήλωση των Βορειοηπειρωτών Πάτρας που έγινε στην πλατεία Αγίας Σοφίας με αφορμή τη συμπλήρωση 105 χρόνων από την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, στέλνοντας ένα σαφές και ευδιάκριτο πολιτικό μήνυμα, ότι τα προβλήματα των Ελλήνων της Β. Ηπείρου, είτε βρίσκονται, είτε όχι στην επικαιρότητα τα παρακολουθεί ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος με συνέπεια και παρεμβαίνει αναλόγως.

Όπως για παράδειγμα έπραξε και για τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών, που κινδυνεύουν να πέσουν σε χέρια Αλβανών, καταθέτοντας την σχετική ερώτηση προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε: «Έχουμε το χρέος, ως ελάχιστη ηθική ανταπόδοση, να στεκόμαστε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων που κρατάνε ψηλά και βάφουν με το αίμα τους την Ελληνική σημαία στα άγια χώματα της Β. Ηπείρου.

Κάθε Έλληνας πατριώτης οφείλει σεβασμό και στήριξη του αγώνα των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών, προκειμένου να απολαμβάνουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, τα οποία στερούνται εξ’ αιτίας της Αλβανικής επιθετικότητας, που αποσκοπεί στην εγκατάλειψη της γης των προγόνων τους».