(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Η πρώτη…του υπ. δημάρχου Θ. Παπαδόπουλου στα Καλάβρυτα – “Για εμάς όλοι θα είναι δημότες αυτού του δήμου”

Την πρώτη ανοικτή εκδήλωση του συνδυασμού του έκανε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Στην ομιλία του ανέφερε:

 

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

Φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζω στην σημερινή πρώτη εκδήλωση του συνδυασμού μας και σας ευχαριστώ θερμά για την ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας και την δυναμική σας συμμετοχή.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου – στο τέλος Οκτωβρίου του 2018 – βρίσκεται σε εξέλιξη ένας γόνιμος διάλογος με τους συνδημότες μας σε ολόκληρο το Δήμο. Στα Καλάβρυτα, στην Κλειτορία, στη Δάφνη, στην Αροανία, σε κάθε χωριό ξεχωριστά.

Ένας διάλογος για όλα τα κρίσιμα ζητήματα του τόπου μας, με σκοπό την διαμόρφωση ενός αναπτυξιακού πλαισίου αυτοδιοικητικής δράσης, με τη συμμετοχή όλων των δημοτών.
Φίλες και φίλοι,

Ο Δήμος μας, η μαρτυρική και ιστορική επαρχία Καλαβρύτων, διαθέτει εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά μας, το απαράμιλλο κάλλος του φυσικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τις αναπτυξιακές δυνατότητες του τουριστικού και αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, διαμορφώνουν ένα δυναμικό αναπτυξιακό περιβάλλον.

Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής και του μετασχηματισμού τους σε ένα πλαίσιο συνολικής και ισόρροπης ανάπτυξης, είναι καθοριστικός.


Το νομοθετικό πλαίσιο “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ” εισάγει μια νέα αντίληψη αυτοδιοικητικής λειτουργίας και καθιστά αποφασιστικότερο το ρόλο της τοπικής κοινωνίας.
Ενισχύει την συμμετοχή των πολιτών, μέσω της αναλογικής εκπροσώπησής τους, στη διοίκηση του Δήμου και αναδεικνύει τη σύνθεση των απόψεων ως κυρίαρχο στοιχείο μιας ουσιαστικής και αποτελεσματικής αυτοδιοικητικής λειτουργίας.
Ο Δήμος Καλαβρύτων μπορεί να αποτελέσει πρότυπο αυτοδιοικητικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Μιας ανάπτυξης, που θα διαχέεται στις 4 Δημοτικές Ενότητες και στο σύνολο των Κοινοτήτων και Οικισμών του.
Αυτό θα επιτευχθεί:
• Με συνεννόηση και συνεργασία,
• Με δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες,
• Με συνετές πολιτικές επιλογές,
• Με ορθολογική αξιοποίηση των οικονομικών πόρων του Δήμου και χρηστή διαχείρισή τους,
• Με αξιοποίηση των επενδυτικών ευκαιριών,
• Με υπεύθυνη πολιτική στάση και όραμα

Αγαπητοί μου συνδημότες,

Η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας είναι υπόθεση συλλογική. Προϋποθέτει πρωτίστως την ενεργή πολιτική μας συμμετοχή, η οποία έχει την δύναμη να καθορίσει την μελλοντική προοπτική του τόπου μας.

• Η συλλογική μας αγωνία για το μέλλον αυτού του τόπου, αλλά και για το μέλλον των νέων, που επιμένουν και παραμένουν στον τόπο τους ή επιστρέφουν σε αυτόν,

• η αίσθηση ότι η αυτοδιοίκηση έχει έναν παραπάνω λόγο να βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών σε μια περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης,

• η αναγκαιότητα μιας χρηστής, αποτελεσματικής και με σαφή και στοχευμένο αναπτυξιακό προσανατολισμό αυτοδιοικητικής λειτουργίας,

συνέτειναν στην διαμόρφωση μιας δημοτικής κίνησης, που με την συνένωση των δυνάμεών μας, επιδιώκει την ανάληψη των δημοτικών υποθέσεων για την υλοποίηση των απαραίτητων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που θα οδηγήσουν τον Δήμο σε μία νέα εποχή.

Η κοινή αυτή μας προσπάθεια, στοχεύει σε μια δυναμική δημοτική εκκίνηση, σε μια νέα αυτοδιοικητική περίοδο έργων και προοπτικής για το Δήμο μας.
Φίλες και φίλοι,

Η προσωπική μου επαγγελματική και πολιτική διαδρομή μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίζω από κοντά κάθε γωνιά του Δήμου μας και καθέναν από εσάς ξεχωριστά και κυρίως να γνωρίζω καλά τα προβλήματα, τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες της περιοχής μας.

Από την εργασία μου στον Συνεταιρισμό μέχρι και σήμερα αλλά και ως Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Καλαβρύτων και βουλευτής του Νομού, εργάστηκα και εργάζομαι ακατάπαυστα και με αυταπάρνηση, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και όλων των συμπολιτών μου.

Ζούμε σε αυτόν τον τόπο. Αγαπάμε αυτόν τον τόπο. Εδώ μεγάλωσαν και μεγαλώνουν τα παιδιά μας.
Δεν μιλάμε θεωρητικά για τα προβλήματα και τις ανάγκες του, αλλά τις αντιμετωπίζουμε καθημερινά.
Και φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι οι λύσεις δεν είναι μαγικές, αλλά αποτέλεσμα συνέπειας του αυτοδιοικητικού σχεδιασμού και οπωσδήποτε αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, συστηματικής, στοχευμένης και οραματικής προσπάθειας.
Η κάθοδος στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έρχεται ως συνέχεια της προηγούμενης θητείας μου στο Δήμο.
Είναι ένα νέο ξεκίνημα που φιλοδοξεί και οραματίζεται, η ιστορία και ο πολιτισμός μαζί με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, να αναδειχθούν ως πυλώνες της πολιτικής μας.

Βασικές στοχεύσεις και επιδιώξεις του συνδυασμού μας είναι:
• Ένας ΔΗΜΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ, ΕΞΩΣΤΡΕΦΗΣ, κοντά στον πολίτη, που αξιοποιεί την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες για την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.
• Η συνολική και ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ της περιοχής, με δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων και αναγκών όλων των Δημοτικών Ενοτήτων
• Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ μέσω της διαχείρισης των περιβαλλοντικών, οικονομικών και κοινωνικών πόρων και ειδικότερα:
– Βελτίωση των βασικών υποδομών, οδικοί άξονες, προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της οικιστικής κληρονομιάς, δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας
– Ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας,
– Προάσπιση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης
– Ανάπτυξη δράσεων – βελτίωση των υποδομών στον τομέα της παιδείας και του αθλητισμού.
– Ενεργή στήριξη και συνεργασία για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της υγείας

• Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ της περιοχής του Δήμου μέσα από μία σύγχρονη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ μάρκετινγκ με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάπτυξη ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
• Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ με δράσεις που θα βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των αγροτοκτηνοτρόφων και η στόχευση στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και τη σύνδεση τους με το τουριστικό προϊόν.
• Η εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την ανάδειξη του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ του Δήμου και την υποστήριξη της πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας
• Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ και αξιοποίηση της ισχυρής και αδιαμφισβήτητης ιστορικής και πολιτιστικής ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ της περιοχής των Καλαβρύτων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

• Η ανάδειξη της ιστορίας του Ολοκαυτώματος, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η μεταλαμπάδευσή της στη νέα γενιά.

Φίλες και φίλοι,
Σήμερα εκθέσαμε βασικούς προγραμματικούς άξονες του συνδυασμού μας για την επόμενη μέρα στο Δήμο Καλαβρύτων, και θα έχουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε αναλυτικά σε αυτούς, στο πρόγραμμά μας.
Η δημοτική κίνηση που συγκροτούμε για την διεκδίκηση του Δήμου είναι ανεξάρτητη και συμμετέχουν σε αυτήν πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους.
Βασίζεται στην ισχύ της υπεύθυνης πολιτικής συμμετοχής, της ενότητας, της δημιουργικής και αποτελεσματικής αυτοδιοικητικής συνεργασίας.
Τη χαρακτηρίζουν κοινές αρχές και αξίες. Η αγάπη για τον τόπο που ζούμε, η ανιδιοτελής διάθεση προσφοράς, ο σεβασμός στους συμπολίτες μας, η προστασία των δημοτικών συμφερόντων και η προάσπιση του κοινού οφέλους.
Στηρίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικότητας και των δημοκρατικών διαδικασιών.

Δεν επιθυμούμε να είμαστε απλοί διαχειριστές των υποθέσεων του Δήμου.
Έχουμε τη γνώση, τη θέληση και την αποφασιστικότητα, να απαντήσουμε στα κρίσιμα ζητήματα.
Διαθέτουμε την εμπειρία, το ήθος και την τόλμη να πάμε τον Δήμο Καλαβρύτων μπροστά, στην επόμενη μέρα .

Σας καλώ λοιπόν να συμμετέχετε ουσιαστικά στην νέα αυτή αυτοδιοικητική προσπάθεια.
Σας καλώ να στηρίξετε την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για το ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ – ισχυροποιώντας και αναδεικνύοντάς την σε ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ για τον τόπο μας.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Σας ευχαριστώ.
Ανάμεσα μας βρίσκονται υποψήφιες και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που πλαισιώνουν τον συνδυασμό μας.
Την επόμενη μέρα μετά την επιτυχία του συνδυασμού μας στις εκλογές του Μαΐου 2019, για εμάς όλοι θα είναι δημότες αυτού του δήμου.
Για να λύσουμε μαζί τα μικρά και μεγάλα προβλήματα και να πάμε μπροστά τον τόπο μας.