ΠΑΤΡΑ: Νέος υποψήφιος δήμαρχος – Ο Δημήτρης Μπελιάς με το συνδυασμό “Ανταρσία” για νίκη των αγώνων

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/2, η ανοικτή σύσκεψη της δημοτικής κίνησης «Ανταρσία στην Πάτρα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή», με συμμετοχή μελών και φίλων της κίνησης. Την συζήτηση άνοιξαν ο Δημήτρης Μπελιάς, ιδιωτικός υπάλληλος, τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός και ο Άρης Καζάνης εκπαιδευτικός μέλος της ΕΛΜΕ Αχαΐας και οι δύο ιδρυτικά μέλη της κίνησης, από το 2014.
Στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε αγωνιστές κι αγωνίστριες, ανέδειξαν τα προβλήματα που δημιούργησαν στην πόλη οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων και οι δημοσιονομικές περικοπές των υπερπλεονασμάτων. Συζητήθηκε η σημασία της αντίστασης που αναπτύχθηκε απέναντί στις πολιτικές αυτές και η αναγκαιότητα να δοθούν αντικαπιταλιστικές απαντήσεις, συλλογικά και ενωτικά από τον κόσμο του αγώνα.
Κατατέθηκαν προτάσεις για καμπάνιες και πρωτοβουλίες που χρειάζεται να στηρίξει η κίνηση το επόμενο διάστημα. Πρωτοβουλίες όπως της “Κίνησης για απεργιακή 8 Μάρτη”, την παγκόσμια ημέρα των γυναικών, ενάντια στο σεξισμό και τις διακρίσεις, την διεθνή αντιφασιστική και αντιρατσιστική κινητοποίηση στις 16 Μάρτη, την στήριξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στις απολύσεις, για μόνιμη και σταθερή εργασία. Ακόμη, αποφασίστηκε να κυκλοφορήσει άμεσα προεκλογικό υλικό, που να ενημερώνει για τις θέσεις της κίνησης.
Η σύσκεψη αποφάσισε τη δημιουργία ενός ανοιχτού συντονιστικού για την οργάνωση της εκλογικής μάχης και επικύρωσε την κάθοδο της «Ανταρσία στην Πάτρα» στις επερχόμενες εκλογές με επικεφαλής τον Δημήτρη Μπελιά.
Στόχος, το δυνάμωμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και στην Πάτρα, στις δημοτικές εκλογές του Μάη, που θα δώσει ώθηση στον κόσμο του αγώνα στην πόλη, θα δυναμώσει την σύγκρουση με την δεξιά και την ακροδεξιά, θα ενισχύσει την αριστερή εργατική αντιπολίτευση και θα φέρει την φωνή των κινημάτων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.
Καλούμε όλον τον αγωνιζόμενο κόσμο της Πάτρας, να δώσουμε αυτή την μάχη μαζί.
Για την νίκη των αγώνων και την αντικαπιταλιστική ανατροπή.