ΠΑΤΡΑ: Στο πρόγραμμα Erasmus το ΓΕΛ Καστριτσίου – Μαθητές στην Αυστρία

Το ΓΕ.Λ. Καστριτσίου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS + (Δράση KA2/«Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών») με θέμα: «#EUjoy!» διάρκειας δύο ετών (2018-20). Συμμετέχουν σε αυτό σχολεία από πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ελλάδα, Αυστρία, Ισπανία, Ρουμανία).
H πρώτη μετακίνηση με μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία την εβδομάδα από 27/1/2019 έως 2/2/2019. Πέντε μαθητές και δύο καθηγητές ταξίδεψαν στο Klagenfurt της Αυστρίας, προσκεκλημένοι του Αυστριακού σχολείου WI.MO.
Μαζί με τους συμμαθητές τους από Ιταλία, Αυστρία, Ισπανία και Ρουμανία εργάστηκαν σε μεικτές ομάδες πάνω στο θέμα «Το όνειρο της ενωμένης Ευρώπης από το χτες στο σήμερα», μελετώντας αφενός ιστορικά πρόσωπα που με το έργο τους συντέλεσαν στη δημιουργία της ενωμένης Ευρώπης (Altiero Spinelli, Simone Weil, Winston Churchill, Konrad Adenauer, Robert Schuman) και αφετέρου επίσημα κείμενα που έχουν διαμορφώσει τη σημερινή Ευρώπη (Συνθήκη της Ρώμης, Συνθήκη του Σένγκεν, Συνθήκη του Μάαστριχτ).
Είχαν παράλληλα την ευκαιρία να επισκεφθούν το Salzburg και το Μουσείο του Μότσαρτ.
Όλοι οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από αντίστοιχο αριθμό οικογενειών των μαθητών του αυστριακού σχολείου. Η φιλοξενία ήταν ζεστή και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την καθημερινότητα μιας αυστριακής οικογένειας.
Στην κινητικότητα της Αυστρίας έλαβαν μέρος οι εκπαιδευτικοί του ΓΕ.Λ. Καστριτσίου κ. Ασημίνα Πετροπούλου, φιλόλογος και κ. Ιωάννης Κοψίνης, καθηγητής καλλιτεχνικών.
Τόσο οι πέντε μαθητές/τριες όσο και οι δύο καθηγητές του ΓΕΛ Καστριτσίου που συμμετείχαν στο ταξίδι στην Αυστρία αποκόμισαν μια πολύ θετική εμπειρία σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγών.
Στην παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος συμμετέχουν οι καθηγητές: Καρκάτσα Αλεξάνδρα (καθηγήτρια Αγγλικών, συντονίστρια προγράμματος), Γκότσης Ιωάννης (φιλόλογος), Κωστακοπούλου Ευγενία (φιλόλογος), Πετροπούλου Ασημίνα (φιλόλογος), Κοτρώτσου Μαρία (φιλόλογος), Bογιατζάκη Ελένη (καθηγήτρια Πληροφορικής), Κοψίνης Ιωάννης (καθηγητής καλλιτεχνικών), Μαρούδας Δημήτριος (κοινωνιολόγος) και κ. Πιερρή Ευγενία (Διευθύντρια του σχολείου).