Βραβεία Grammy: Εναρκτήρια ομιλία γεμάτη έμπνευση από Μισέλ Ομπάμα, Τζένιφερ Λόπεζ και Lady Gaga

advertisement

H τελετή των βραβείων Grammy άνοιξε με μια δυναμική ομιλία από τις Lady Gaga, Jennifer Lopez, Michelle Obama , Jada Pinkett-Smith και την οικοδέσποινα της βραδιάς Alicia Keys.

“Η μουσική ήταν πάντα το μοναδικό μέρος που όλοι μπορούμε να αισθανόμαστε πραγματικά ελεύθεροι”, δήλωσε η Gaga, υπενθυμίζοντας πως χαρακτηρίστηκε ως “παράξενη” όταν πρωτοεμφανίστηκε στον κλάδο.

Η Jada Pinkett Smith είπε: “Κάθε φωνή που ακούμε αξίζει να τιμηθεί και να τη σεβαστούμε”.

“H μουσική πάντα με βοηθούσε να πω την ιστορία μου και ξέρω ότι είναι αλήθεια για όλους εδώ, είτε μας αρέσει η κάουντρι, είτε η ραπ, είτε η ροκ. Η μουσική μας βοηθά να μοιραστούμε τον εαυτό μας, τις ελπίδες και τις χαρές μας … να προσκαλέσουμε ο ένας τον άλλον. Η μουσική δείχνει ότι όλα έχουν σημασία, με κάθε ιστορία, με διαφορετική φωνή… είναι έτσι, κυρίες;

“Απόψε, γιορτάζουμε το μεγαλύτερο μεταξύ μας, μέσω όλων μας, μέσω της μουσικής”, δήλωσε η Alicia Keys, πριν προσθέσει: “Ποιος κινεί τον κόσμο;”

Υπάρχει μεγάλη πίεση στη φετινή τελετή Grammys, μετά το 2018, όπου μόνο μία γυναίκα κέρδισε βραβείο.

Την περασμένη χρονιά η Lorde, η μόνη γυναίκα που ήταν υποψήφια για το άλμπουμ της χρονιάς το 2018, δεν είχε προσκληθεί να τραγουδήσει σόλο. Μετά από κατακραυγή για την έλλειψη γυναικών νικητών, ο πρόεδρος της ακαδημίας, Neil Portnow δήλωσε ότι οι γυναίκες έπρεπε να “βγουν μπροστά” εάν ήθελαν να αναγνωριστούν το επόμενο έτος.

Σε απάντηση, η Ακαδημία όρισε μια ομάδα εργασίας με επικεφαλής την Τίνα Τσεν, πρώην επικεφαλής του προσωπικού της Μισέλ Ομπάμα, να «εντοπίσει τα διάφορα εμπόδια και τις προκαταλήψεις που αντιμετωπίζουν οι υποεκπροσωπούμενες κοινότητες» στην ακαδημία.

Το 2019, περισσότερες γυναίκες ήταν υποψήφιες για την κατηγορία “Άλμπουμ της Χρονιάς”, η οποία έχει επεκταθεί, μαζί με τις άλλες τέσσερις κύριες ομάδες, φιλοξενόντας από πέντε υποψηφίους, οκτώ.