Θύελλα από την αντιπολίτευση για τους βουλευτές – υβρίδια

Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση προκάλεσε η χωρίς προηγούμενο στα κοινοβουλευτικά χρονικά εκχώρηση της θετικής ψήφου τους στα νομοσχέδια της κυβέρνησης από τους έξι βουλευτές που είχαν δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση – κουρελού. Η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για κοινοβουλευτική ντροπή χωρίς προηγούμενο, προειδοποιώντας ότι δεν θα επιτρέψει αυτόν τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό, ενώ χαρακτήρισε δεκανίκια που εκχώρησαν εν ψυχρώ τη συνείδησή τους τους έξι βουλευτές.
Μάλιστα, στην κυβερνητική διαρροή, σύμφωνα με την οποία οι επιστολές των έξι βουλευτών καταρρίπτουν το αφήγημα περί κυβέρνησης – κουρελούς πηγές της ΝΔ, σχολίασαν:  «Με την παράδοση της συνείδησης των προθύμων, η κυβέρνηση γίνεται κουρελού και με τη βούλα. Αν κάτι ωστόσο πραγματικά δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά είναι ότι ανάμεσα στα 6 δεκανίκια του κ. Τσίπρα μπορεί κανείς να βρει και δύο βουλευτές υβρίδια, καθώς οι κ. Ζουράρις και Παπαχρηστόπουλος ισχυρίζονται ότι θα ανήκουν ταυτοχρόνως και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση».

Οξύτατη,  όμως, ήταν και η αντίδραση του Ποταμιού, που με ανακοίνωσή του, στρέφεται κατά του προερχόμενου από το κόμμα βουλευτή, του Σπύρου Δανέλλη, που επίσης θέτει τη θετική του ψήφο στη διάθεση της κυβέρνησης.

Το Κίνημα Αλλαγής, πάντως, δια του εκπροσώπου του,  Παύλου Χρηστίδη, επισήμανε ότι συνεχίζεται η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακροδεξιά.

ΝΔ: Κοινοβουλευτική ντροπή χωρίς προηγούμενο

«Η κοινοβουλευτική ντροπή που παρακολουθούμε δεν έχει προηγούμενο. Τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν ό,τι και να φέρει στη βουλή» σημείωσε πριν από λίγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις επιστολές των έξι στον πρόεδρο της Βουλής.

«Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει αυτόν τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό. Το σημερινό πληρεξούσιο είναι συνταγματικά ανυπόστατο. Η κυβέρνηση κουρελού παραμένει κυβέρνηση μειοψηφίας και να ξέρουν άπαντες ότι θα τίθενται διαρκώς και επώνυμα προ των ευθυνών τους» προσθέτει επίσης στην ανακοίνωσή της.

Θα είναι σα να μην είναι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα είναι 

Επίθεση κατά του Σπύρου Δανέλλη εξαπέλυσε το Ποτάμι, μετά τις επιστολές των έξι βουλευτών, που ζητούν να προσμετρώνται οι ψήφοι τους σε αυτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, γεγονός που βάζει νέες «φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό.
Το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Θα είναι σαν να μην είναι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα είναι», επισημαίνει ότι η επιστολή του αποτελεί ομολογία ότι πέρασε στην αντιπολίτευση, κάτι που είχε πει και η Σεβαστουπόλεως, όταν πέρασε στη συμπολίτευση.

«Γιατί δεν τολμάει να το πει ευθέως ότι προσχωρεί άνευ όρων στον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως γιατί έχει δεσμευτεί ότι όταν προσχωρήσει σε άλλο κόμμα θα δώσει πίσω την έδρα του, γιατί… αυτός δεν είναι σαν όλους τους άλλους;», διερωτάται μάλιστα το Ποτάμι, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση του πρώην βουλευτή του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ποταμιού αναφέρει:

Θα είναι σαν να μην είναι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα είναι

Όταν ο κ. Δανέλλης είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είχαμε πει ότι πέρασε στη συμπολίτευση. Τώρα το ομολογεί και ο ίδιος ζητώντας από τον Πρόεδρο της Βουλής ,η ψήφος του πάντα και παντού να προσμετράται μαζί με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν τολμάει να το πει ευθέως ότι προσχωρεί άνευ όρων στον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως γιατί έχει δεσμευτεί ότι όταν προσχωρήσει σε άλλο κόμμα θα δώσει πίσω την έδρα του, γιατί… αυτός δεν είναι σαν όλους τους άλλους;

ΚΙΝΑΛ: Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακροδεξιά καλά κρατεί

Για διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακροδεξιά, με αφορμή τις επιστολές στήριξης στα κυβερνητικά νομοσχέδθια των έξι «ελεύθερων» βουλευτών, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Πιο αναλυτικά το tweet του Παύλου Χρηστίδη:

«Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακροδεξιά καλά κρατεί. Σύριζα, ΑΝΕΛ και τα δεκανίκια τους θα τελειώσουν μαζί».