Μέι για Brexit: Η επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας δεν θα είναι εύκολη

Η Τερέζα Μέι ήταν σαφής ότι η προσπάθειά της να επαναδιαπραγματευτεί με τις Βρυξέλλες τη συμφωνία για το Brexit δεν θα είναι εύκολη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέκλεισε την επαναδιαπραγµάτευση της συμφωνίας που σύναψαν Λονδίνο και Βρυξέλλες.

«Η Μέι ήταν σαφής ότι δεν πρόκειται να είναι μια εύκολη διαδικασία και πως θα υπήρχε απροθυμία στην ευρωπαϊκή πλευρά να θέσει εκ νέου υπό συζήτηση τη Συμφωνία Αποχώρησης», τόνισε ο εκπρόσωπος.

«Τα δεδομένα είναι πολύ ξεκάθαρα: Η ΕΕ δηλώνει ότι θέλει το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει με μια συμφωνία, εμείς θέλουμε να αποχωρήσουμε με μια συμφωνία, η συμφωνία που συνάφθηκε με την ΕΕ απορρίφθηκε από το κοινοβούλιο με 230 ψήφους…οπότε θα χρειαστούμε να προχωρήσουμε σε κάποιες αλλαγές σε αυτή τη συμφωνία ώστε να κερδίσουμε την στήριξη της βουλής», εξήγησε.

Μετά από τη συνάντηση που είχε λίγο νωρίτερα η Μέι με τον Τζέρεμι Κόρμπιν, εκπρόσωπος του ηγέτη του αντιπολιτευόμενου κόμματος των Εργατικών δήλωσε ότι «ο Τζέρεμι επιχειρηματολόγησε για το εναλλακτικό μας σχέδιο», προσθέτοντας ότι ο τόνος της συνάντησης ήταν «σοβαρός και προσηλωμένος» και πως οι δύο συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά.