ΠΑΤΡΑ: “Πυρ ομαδόν” παρατάξεων, προς το δήμο, για την έναρξη του Καρναβαλιού – “Παταγώδη αποτυχία”

Η έναρξη του Καρναβαλιού 2019, ακυρώθηκε εν τη γενέσει της κατά τα 2/3 της, λόγω καιρικών συνθηκών. Μαζί της «χάθηκε» και το κονδύλι των 60.000 ευρώ. Η φετινή έναρξη, που λόγω προεκλογικής περιόδου σχεδιάστηκε πλούσια και περιεκτική και με σκηνοθετική κάλυψη, κατέληξε, να ξεκινήσει μία ώρα μετά και να εξελιχθεί σε μία παταγώδη αποτυχία, με ελάχιστο περιεχόμενο. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, σαν δημοτική αρχή, δεν έχετε πάρει την ευθύνη που σας αναλογεί, όχι βέβαια για τις καιρικές συνθήκες, αλλά γιατί:
Οι αναθέσεις που κάνατε, δείχνουν ότι, χωρίς προετοιμασία, την τελευταία στιγμή σχεδιάσατε την τελετή και δεν «προλαβαίνατε» να λειτουργήσετε με διαγωνισμούς.
Δεν διασφαλίσατε τα 60.000 ευρώ, που είναι χρήματα των φορολογούμενων πολιτών.
Δεν υπολογίσατε την πιθανότητα να βρέξει τον Γενάρη
Δεν προφυλάξατε με στέγαστρα τις εξέδρες.
Δεν είχατε εναλλακτικό πλάνο για την περίπτωση βροχής
Δεν υπήρχε ομάδα στήριξης για την εκδήλωση
Αφήσατε στην τύχη τους τα πληρώματα, να διασχίσουν μόνα τους την πλατεία, ανάμεσα από τους συγκεντρωμένους θεατές, μέσα στη βροχή, μέχρι να ανέβουν στην εξέδρα, να υποστηρίξουν την «εκδήλωση» και να σώσουν την κατάσταση.
Τέλος, όχι μόνο δεν ζητήσατε συγγνώμη για την ανεπίτρεπτη ολιγωρία σας στην αντιμετώπιση αυτού του σημαντικού για την Πάτρα γεγονότος, αντίθετα, μοιράσατε ευθύνες στις προηγούμενες δημοτικές αρχές!
Είναι ντροπή, γιατί ξεγυμνώσατε το καρναβάλι προτού αρχίσει, γιατί η πόλη ήταν παρούσα στην έναρξη κι εσείς απόντες, γιατί ενεργοποιήσατε τον αυτόματο πιλότο, πριν την απογείωση, γιατί εκμεταλλευτήκατε την ευσυνειδησία κάποιων υπαλλήλων και την «αυτοθυσία» των καρναβαλιστών.
Είναι υποχρέωση δική σας και απαίτηση της Πάτρας και του θεσμού του Καρναβαλιού, να δώσετε άμεσα, ξεκάθαρες απαντήσεις για την αποτυχία της έναρξης, για τις συμβάσεις που έχετε συνάψει και για την παντελή έλλειψη ευαισθησίας που επιδείξατε.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ
ΜΑΡΚΕΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ «ΝΕΑ ΠΟΛΗ»
ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ «ΡΑΠ ΠΑΤΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ»
ΜΑΡΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ «ΠΑΤΡΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ»