Ουσιαστική ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας

Στην ουσιαστική ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας αναφέρεται με ερώτησή τους προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.
Στην Αχαΐα το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας παραμένει υψηλού επιπέδου, βασιζόμενο σχεδόν εξολοκλήρου στις αδιάκοπες προσπάθειες του προσωπικού παρά τις όποιες ελλείψεις είτε υλικοτεχνικές είτε σε οχήματα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοίνωσε την ενίσχυση του εξοπλισμού της Ελληνικής Αστυνομίας (προμήθεια αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, εξοπλισμό τροχαίας κ.α.) με 2 εκ. € μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Για το λόγο αυτό ερωτάται η αρμόδια Υπουργός ποιος είναι ο ακριβής αριθμός του προσωπικού που θα στελεχώσει την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και ποια είναι η επίσημη κατάθεση πρότασης για εξοπλισμό μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
Προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: Θα υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας;

Το αίσθημα της ασφάλειας αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας, συνδέεται άμεσα με την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα έπρεπε να αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της εκάστοτε κυβέρνησης.
Στην Αχαΐα το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας παραμένει υψηλού επιπέδου, βασιζόμενο σχεδόν εξολοκλήρου στις αδιάκοπες προσπάθειες του προσωπικού παρά τις όποιες ελλείψεις είτε υλικοτεχνικές είτε σε οχήματα. Σε καθημερινή βάση αντιμετωπίζει σωρεία αδικημάτων όπως κλοπές, διαρρήξεις, σωματικές βλάβες, διακίνηση ναρκωτικών, έλεγχο των μεταναστευτικών ροών και φύλαξη νευραλγικών σημείων του νομού.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοίνωσε την ενίσχυση του εξοπλισμού της Ελληνικής Αστυνομίας με 2 εκ. €. Συγκεκριμένα υπέγραψε σχετική πρόσκληση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» όπου καλούνται από την Ελληνική Αστυνομία να καταθέσει τις προτάσεις της σε ό,τι αφορά την προμήθεια αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, εξοπλισμό τροχαίας κ.α. Ταυτόχρονα παραμένει έντονο το αίτημα ενίσχυσης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αχαΐα μέσω των τακτικών και έκτακτων μεταθέσεων και μάλιστα σε αριθμό τέτοιο ώστε να είναι ουσιαστική και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής αλλά και στη λειτουργικότητα της Υπηρεσίας.
Δεδομένων των προεκτεθέντων ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
1. Σκοπεύετε να ενισχύσετε ουσιαστικά το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αχαΐα; Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τον ακριβή αριθμό και ποιο ποσοστό του οργανογράμματος θα καλυφθεί.
2. Έχει υπάρξει μέχρι σήμερα επίσημη κατάθεση πρότασης αναφορικά με τον επιθυμητό για την Ελληνικής Αστυνομίας Αχαΐας εξοπλισμό; Εάν ναι, ποια ακριβώς είναι αυτή; Εάν όχι, πότε σκοπεύετε να καταθέσετε τη σχετική πρόταση και ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα;