(ΒΙΝΤΕΟ)-ΑΘΗΝΑ: Έκρηξη μηχανισμού έξω από τον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι – Τραυματίας αστυνομικός

ΝΕΟΤΕΡΑ

Εκτός κινδύνου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε έπειτα από έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού, που βρισκόταν μέσα σε μια κούτα και η οποία σημειώθηκε, στις 07:10, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού, στο Κολωνάκι.

Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, έγινε τηλεφώνημα από νεωκόρο του ναού στην ‘Αμεση Δράση για ύποπτη κούτα που βρισκόταν έξω από την εκκλησία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα στην κούτα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομιστεί στο 401 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και ο νεωκόρος του ναού, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν έγινε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό. Η ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

 

ΝΕΟΤΕΡΑ

Αυτόπτης μάρτυρας που επικοινώνησε με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ έκανε λόγο για μία μεγάλη έκρηξη με λάμψη, που έγινε λίγα λεπτά πριν από τις 07:00 το πρωί στη συμβολή των οδών Λυκαβηττού και Σκουφά, στο κέντρο του Κολωνακίου, λίγα μέτρα μακριά από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου.

Όπως ο ίδιος είπε, αμέσως είδαν ότι τραυματιστεί αστυνομικός . Σε πέντε λεπτά είχαν φτάσει άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι απέκλεισαν την περιοχή. Ο τραυματισμένος αστυνομικός, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η αστυνομία αυτή την ώρα διενεργεί έρευνες στο σημείο.

ΒΙΝΤΕΟ

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Έκρηξη σημειώθηκε στις 7:10 το πρωί της Πέμπτης στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος και σημειώθηκε σε μεταλλικό κουτί που είχε αφεθεί στο πεζοδρόμιο έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στη Σκουφά.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαιτέρως την αστυνομία είναι ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αν και η περιοχή είναι πολυσύχναστη!

Από την έκρηξη έχει τραυματιστεί αστυνομικός, ο οποίος έχει μεταφερθεί στο 401. Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ επί τόπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Κάτοικος της περιοχής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και  είπε ότι η έκρηξη δεν ήταν ισχυρή και πως από όσα είδε ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά.