Κύστη κόκκυγος και ραγάδα δακτυλίου πρωκτού – Αντιμετωπίστε όλα τα συμπτώματα με laser

Η κύστη κόκκυγος και η ραγάδα δακτυλίου πρωκτού είναι δύο από τις πιο συχνές παθήσεις που εμφανίζονται στην περιοχή της ουράς και του πρωκτού και παρουσιάζουν πολλά ενοχλητικά συμπτώματα.

Ένας γενικός χειρουργός προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στις παραπάνω παθήσεις, προτείνοντας στον κάθε ασθενή εξατομικευμένες θεραπείες που περιλαμβάνουν συντηρητικούς και επεμβατικούς τρόπους αντιμετώπισης.

Συμπτωματολογία της κύστης κόκκυγος
διόγκωση στην ουρά
δημιουργία επώδυνου φλεγμονώδους αποστήματος με πύον
ενόχληση στην μέση
πυρετός ναυτία, καταβολή του οργανισμού
Για τη θεραπεία της κύστης κόκκυγος οι περισσότεροι ιατροί εφαρμόζουν μεθόδους που σχετίζονται μεlaserκαι την χρήση μικροκάμερας που επιτρέπει στους γιατρούς να διαγνώσουν και να χαρτογραφήσουν το πρόβλημα.

Η θεραπεία με laserείναι ριζική και ανώδυνη και επιτρέπει στον ασθενή να γυρίσει την επόμενη ημέρα στην εργασία του, χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Η επέμβαση laserδιαρκεί από 15 έως 20 λεπτά ανάλογα με την δυσκολία του περιστατικού και μετά από δύο ώρες ο ασθενής βρίσκεται σπίτι του. Από την επόμενη κιόλας ημέρα οι ασθενείς μπορούν να ακολουθήσουν το ημερήσιο πρόγραμμά τους, έχοντας επιλύσει αμετάκλητα το πρόβλημά τους.

Η πάθηση είναι περισσότερο συχνή στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες και εμφανίζεται μεταξύ της 18 και 40 ετών.

Ραγάδα δακτυλίου πρωκτού
Τα συμπτώματα της ραγάδας πρωκτικού δακτυλίου είναι ίδια τόσο στην οξεία όσο και στην χρόνια πάθηση και περιλαμβάνουν πόνο που επιδεινώνεται με την κένωση και αίμα από τον πρωκτό.

Αρχικά για τη θεραπεία ραγάδας πρωκτού προτείνονται συντηρητικοί τρόποι αντιμετώπισης που περιλαμβάνουν αλοιφές και αλλαγή στη διατροφή. Αυτοί οι τρόποι αντιμετώπισης προτείνονται για την καταπολέμηση μιας ήπιας ραγάδας, ενώ για πιο σοβαρές περιπτώσεις η χειρουργική αντιμετώπιση θα επιφέρει οριστική λύση.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ακόμα και όταν έχουν επουλωθεί πλήρως, οι ραγάδες μπορεί να εμφανιστούν πάλι, ειδικά μετά από επεισόδια δυσκοιλιότητας ή μετά από κάποιον τραυματισμό. Αυτό σημαίνει ότι η υγιεινή διατροφή είναι πολύ σημαντική, ακόμα και κατά την υποχώρηση των συμπτωμάτων.

Δρ. Περικλής. Σ. Χρυσοχέρης

Γενικός Χειρουργός

chrysoheris.com