Φίμωση πέους και αιματουρία – Συμπτώματα και θεραπεία

Δύο από τα πιο συχνά προβλήματα που παρουσιάζονται συχνά σε έναν άντρα είναι η αιματουρία που εμφανίζεται σαν σύμπτωμα και μπορεί να υποδηλώνει πολλές παθήσεις και η φίμωση πέους που αφορά τόσο ενήλικες άνδρες όσο και νεογνά.

Φίμωση πέους
Φίμωση πέους ονομάζουμε την αδυναμία αποκάλυψης της βαλάνου στο πέος. Στην φίμωση εξαιτίας της αδυναμίας αποκάλυψης της βαλάνου, ο άνδρας αισθάνεται πόνο. Αν δεν διορθωθεί ιατρικά, θα επιφέρει συμπτώματα, ανάμεσα στα οποία είναι οι φλεγμονές λόγω κακής υγιεινής και πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή.

Για τη διάγνωση της νόσου αρκεί μία φυσική εξέταση από τον ουρολόγο.

Αρχικά δίδεται από τον ουρολόγο μία στεροειδής αλοιφή, η οποία εφαρμόζεται για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, επιτυγχάνοντας την αποκάλυψη της βαλάνου. Αν ο ασθενής δεν μπορέσει να θεραπευτεί με την αλοιφή, τότε ο ουρολόγος θα κάνει την κλασική περιτομή.

Αιματουρία
Τα ούρα υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν περιέχουν αίμα. Αυτό γίνεται επειδή το αίμα καθαρίζεται από τα νεφρά. Οι παθολογικοί παράγοντεςπου προκαλούν αιματουρία είναι οι λοιμώξεις του ουροποιητικού, οι λοιμώξεις των νεφρών όπως η πυελονεφρίτιδα, η πέτρα στα νεφρά, η υπερτροφία προστάτη, ο καρκίνος ουροδόχου κύστης ή προστάτη καθώς και διάφορες κληρονομικές διαταραχές, οι οποίες ευθύνονται για την αιματουρία.

Η διάκριση κακοήθων όγκων γίνεται με βάση την διήθησή τους στην ουροδόχο κύστη. Διαχωρίζονται δηλαδή σε επιφανειακούς, διηθητικούς ή μεταστατικούς.

Στο ιατρείο του κ. Κατσίβα πραγματοποιούνται όλες οι εξετάσεις που χρειάζονται για οποιαδήποτε ουρολογική πάθηση. Ο χειρουργός ουρολόγος διενεργεί οποιαδήποτε ανοιχτή και ενδοσκοπική χειρουργική τεχνική για τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος παθήσεων.

Παντελής Κατσίβας

Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος

katsivas-urology.gr