(ΦΩΤΟ)-ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Η Διαθεματική εσπερίδα του ΔΙΕΚ με κεντρικό θέμα το Ελαιόλαδο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 17-12-2018 στο ΔΙΕΚ Δυτικής Αχαΐας η Διαθεματική Εσπερίδα με κεντρικό θέμα το Ελαιόλαδο. Μετά από τους σύντομους χαιρετισμούς από το Διευθυντή του ΔΙΕΚ Δυτικής Αχαΐας κ. Παναγιώτη Αναγνώστου και τον αναπληρώνοντα το Διευθυντή κ. Κων/νο Νικολακόπουλο, ξεκίνησε το κυρίως μέρος με παρουσιάσεις του εκπαιδευτή κ. Γεωργίου Τσουνάκα και καταρτιζομένων της Ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας – Chef», που αναφέρθηκαν στην συγκομιδή του ελαιοκάρπου και τις ποικιλίες ελιών, του εκπαιδευτή κ. Δημητρίου Αθανασόπουλου και καταρτιζομένων της Ειδικότητας «Βοηθός Φαρμακείου», που αναφέρθηκαν στις διεργασίες παραλαβής του ελαιόλαδου και στην αξία του ελαιόλαδου στην ιατρική την μεσογειακή διατροφή και την κοσμετολογία, και του εκπαιδευτή κ Νικολάου Τασσόπουλου και των καταρτιζομένων της Ειδικότητας «Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου – Φοροτεχνικού Γραφείου», που αναφέρθηκαν στην ελαιουργία και προοπτικές ανάπτυξης στον Ελλαδικό χώρο.
Ακολούθησαν τα δύο Βιωματικά Εργαστήρια.
Στο πρώτο ο κ Γεώργιος Τσονάκας με ομάδα καταρτιζομένων έκαναν επίδειξη σύγχρονων τρόπων αρωματισμού του ελαιολάδου το οποίο τοποθετήθηκε σε μικρά μπουκάλια και δόθηκε στους παρευρισκόμενους.
Στο δεύτερο ο κ Δημήτριος Αθανασόπουλος και ομάδα καταρτιζομένων παρουσίασαν ζωντανά την ογκομέτρηση προσδιορισμού της οξύτητας του ελαιολάδου, και έγιναν αναλύσεις οξύτητας ελαιολάδου σε δείγματα των παρευρισκόμενων.
Στο τέλος ο Διευθυντής κ Παναγιώτης Αναγνώστου, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτές και τους καταρτιζόμενους για την πρωτοβουλία και την υλοποίηση της όλης εκδήλωσης και ευχήθηκε για τις επερχόμενες εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους τα εικότα.