Επική ληστεία στη Νορβηγία: Ο ληστής έκλεψε τράπεζα αλλά δεν υπήρχε τρόπος… διαφυγής

Με παταγώδη αποτυχία στέφθηκε η προσπάθεια ενός ληστή στη Νορβηγία, που αν και σχεδίασε την είσοδο, παρέλειψε να ασχοληθεί με τον τρόπο διαφυγής του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί γρήγορα.

Η ληστεία θεωρείται πρωτοφανής στα χρονικά της χώρας, έγινε στη βορειότερη τράπεζα στον κόσμο, στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, στον Αρκτικό Ωκεανό. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε ληστεία στο συγκεκριμένο σημείο κι αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς εκ των προτέρων ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία.

«Είχαμε μια ένοπλη ληστεία γύρω στις 10.40 το πρωί. Ένας ένοπλος άρπαξε ένα χρηματικό ποσό. Συνελήφθη πολύ γρήγορα» στο κέντρο της πόλης Λονγκγέαρμπγεν, της πρωτεύουσας του νησιού Σπιτσβέργη, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνήτη.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του δράστη, ούτε το ποσό που πήρε. Ωστόσο, διευκρινίστηκε ότι τα χρήματα της ληστείας βρέθηκαν πάνω του.

Είχε μηδενικές πιθανότητες να τα καταφέρει

Πάντως, εάν είχε μελετήσει καλύτερα, ο ληστής θα αντιλαμβανόταν ότι οι πιθανότητες να τα καταφέρει ήταν μηδενικές. Κι όχι μόνον επειδή η πόλη έχει 2.000 κατοίκους, που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, αλλά κι επειδή η μόνη πύλη εξόδου είναι το αεροδρόμιο.

Συνολικά στο αρχιπέλαγος ζουν 3.000 άνθρωποι και άλλες τόσες πολικές αρκούδες. Αυτήν την περίοδο του έτους, ο ήλιος δεν ανατέλλει ποτέ στα νησιά και η θερμοκρασία πέφτει μέχρι και στους -20 βαθμούς Κελσίου.

Η παταγώδης αποτυχία του ληστή προκάλεσε πολλά ειρωνικά σχόλια στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης: «Η πιο απερίσκεπτη ληστεία στην ιστορία της Νορβηγίας» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter ενώ ένας άλλος σχολίασε ότι «μάλλον ξέχασε να σχεδιάσει τον τρόπο διαφυγής του».