Με κοινωνικό πρόσωπο το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια συμπληρώνει τον επόμενο μήνα η μακροβιότερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών της οικονομικής κρίσης ,η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η χώρα μας βρίσκεται σε μια καθοριστική καμπή για το μέλλον της με την ελληνική κοινωνία να βιώνει μια ζοφερή πραγματικότητα που αποτυπώνεται με συγκεκριμένους αριθμούς .
Η Ελλάδα είναι πρώτη στην ανεργία μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, καθώς εργάζεται μόλις το 35 % του πληθυσμού της. Το 43,6 % των νέων είναι άνεργοι , με τις μισές θέσεις εργασίας από όσες δημιουργούνται να είναι υποαπασχόλησης , δηλαδή μόλις ολίγων ωρών με πενιχρές αποδοχές .
Μέσα σε αυτό το ζοφερό τοπίο 500.000 συμπατριώτες μας κυρίως νέοι επιστήμονες- εγκατέλειψαν την χώρα μας και μετανάστεψαν στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας.
Η επιλογή της κυβέρνησης να επιβάλει εξοντωτικές φορολογίες στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, έχει οδηγήσει:
– 4,3 εκατομμύρια πολίτες να έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 103 δις ευρώ στην εφορία και
– 1,4 εκατομμύρια πολίτες με χρέη που ξεπερνούν τα 34 δις ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Τα ληξιπρόθεσμα χρέη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες έχουν ανέλθει σε δυσθεώρητα ύψη και αντιμετωπίζονται από αυτές με αναγκαστικές κατασχέσεις των ακινήτων τους μέσω των ηλεκτρονικών πλέον πλειστηριασμών, που είναι και αυτό «επίτευγμα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αυτήν την εφιαλτική σημερινή κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας, παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στις εργασίες του 12ου συνεδρίου της ,που έγινε το Σαββατοκύριακο 14-16 Δεκεμβρίου .
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στα στελέχη του κόμματος , που είχα κι εγώ την τιμή να συμμετάσχω, το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, δίνοντας έμφαση:
– στη μείωση των εξοντωτικών φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων , καθώς και
– στη δυνατότητα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων ρύθμισης όλων των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τους προς το Ελληνικό Δημόσιο τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις Τράπεζες, με απλοποιημένες ωστόσο διαδικασίες .
Ειδικότερα με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κυβέρνηση:
1. καθιερώνεται εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής στα φυσικά πρόσωπα 9 % από 22 % που είναι σήμερα .
2. μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρηματικών κερδών στο 20 % από 29 % και των μερισμάτων στο 5% από 15% που είναι σήμερα.
3. μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές κύριας σύνταξης στο 15 % από 20 % που είναι σήμερα.
4. μειώνεται ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ στο 11% από 13% και ο υψηλός συντελεστής στο 22 % από 24 % που είναι σήμερα .
Η εφαρμογή αυτών των μέτρων είναι πλέον μονόδρομος για να ξεφύγουμε από την τελματώδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Οικονομία μας , για να ανοίξουν νέες δουλειές με καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας .
Αυτή είναι η ενδεδειγμένη κοινωνική πολιτική, η πολιτική των ευκαιριών και όχι η πολιτική των επιδομάτων που απλά αναδιανέμει την φτώχεια μας .

Σ.Σ : Ο Γιώργος Κουτρουμάνης είναι Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρος της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης (ΕΚΟ) Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .