Η Αχαΐα και οι αλήθειες

Παρέμβαση με αναφορές στην Αχαΐα και στην πεποίθηση της ότι οι πολίτες της περιοχής επιφυλάσσουν στις επόμενες εθνικές εκλογές μια μεγάλη νίκη στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Αθηνά Τραχήλη κατά την ομιλία της στο Συνέδριο του κόμματος στην Αθήνα.
Η κ. Τραχήλη στηλίτευσε την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση σημειώνοντας ότι «σε λίγους μήνες, ίσως και σε λίγες εβδομάδες, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πάρει στις κάλπες την απάντηση που τής πρέπει. Τέλος ο καιροσκοπισμός, τέλος ο αμοραλισμός, τέλος τα παιχνίδια στην πλάτη του πολίτη. Τέλος η πολιτική απάτη που έφερε την χώρα στην πιο επώδυνη πορεία οπισθοδρόμησης απ’ την μεταπολίτευση και μετά. Τίποτα δεν μπορεί να αναστρέψει την σιγουριά της επερχόμενης πολιτικής αλλαγής. Ούτε η όψιμη παροχολογία, ούτε τα φιλοδωρήματα, ούτε οι ανέξοδες υποσχέσεις για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο, ούτε οι επικοινωνιακοί ακροβατισμοί, ούτε τα προσχηματικά διλήμματα, ούτε η αθλιότητα του πελατειακού κατήφορου».
Η επόμενη μέρα έχει ήδη ανατείλει, είπε η κ. Τραχήλη. Υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες θέλουν οξυγόνο, σταθερότητα, ασφάλεια και αξιοπιστία. Θέλουν δουλειές, εισόδημα, κοινωνική αλληλεγγύη, σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών, ποιοτικότερη Δημοκρατία. Θέλουν μια χώρα που να στέκεται στα πόδια της και να δίνει χώρο στις δημιουργικές δυνάμεις. Θέλουν μια Ελλάδα που δεν θα εκχωρεί την ιστορία και τους αγώνες της. Δεν θα βουλιάζει στο τέλμα του λαϊκισμού. «Με μια λέξη οι πολίτες θέλουν αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά.
«Έρχομαι από μια περιοχή που έχει πληρώσει πολύ ακριβά τις κούφιες υποσχέσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» επεσήμανε η κ. Τραχήλη. Και πρόσθεσε ότι η Αχαΐα σήμερα πρωταγωνιστεί σ’ όλους τους αρνητικούς δείκτες. Ψηλά στην ανεργία, ψηλά στην φτώχεια και στην υστέρηση, χαμηλά στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις.
Και συνέχισε: «Θέλω να μεταφέρω ένα διπλό μήνυμα. Πρώτον, αυτή η περιοχή που άλλοτε θεωρείτο κάστρο των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς επιφυλάσσει μια μεγάλη νίκη στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και δεύτερον, οι πολίτες της Αχαΐας επενδύουν πολλά στον κυβερνητικό σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας. Επενδύουν σ’ αυτό το ρεύμα κυβερνητικής και πολιτικής αλλαγής που θα επουλώσει τις ανοικτές πληγές τους και θα τους ξαναδώσει το δικαίωμα να βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία. Φάνηκε αυτό και απ’ την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου μας στην Πάτρα. Φαίνεται στην καθημερινότητα, το καταλαβαίνει κανείς στον παλμό της κοινωνίας».