«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σφοδρός εμφύλιος εξελίσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των βουλευτών Χρήστου Καραγιαννίδη και Γιάννη Μιχελογιαννάκη φέρνοντας στην επιφάνεια τις χαοτικές ιδεολογικές διάφορες που χαρακτηρίζουν το εσωτερικό του κυβερνητικού κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραγιαννίδης που ανήκει στην ομάδα των 53, διακίνησε εσωτερική επιστολή, καλώντας τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσουν τις δηλώσεις Μιχελογιαννάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ζήτησε από τα όργανα του κόμματος να τον διαγράψουν. Ο ίδιος, δε, χαρακτήρισε «ρυπαρογραφήματα» τις απόψεις του κ. Μιχελογιαννάκη, με τις οποίες γνωστοποίησε τον προβληματισμό του για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, αλλα και τη διαφωνία του για την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος για την εξασφάλιση της θρησκευτικής ουδετερότητας.

Απαντώντας ο κ. Μιχελογιαννακης, σημειώνει: «Επειδή, δυστυχώς και ανεπίτρεπτα, οι διαρροές έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις και δέχομαι συνεχώς κλήσεις από δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν γνώση των δύο κειμένων που διακινήθηκαν ανάμεσα στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, αναγκάζομαι να δημοσιοποιήσω την απάντησή μου.

Απαντώντας στον κ. Καραγιαννίδη, θέλω πρωτίστως να δηλώσω, ότι οι απόψεις μου δεν έχουν ουδεμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και δεν δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Το Μακελειό».

Απαντώντας του, επίσης, θα ήθελα να επισημάνω ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «χρυσαυγήτικο σχόλιο» η προτροπή μου προς τον πρωθυπουργό της FYROM, κ. Ζάεφ, να αποσύρει τη δήλωσή του περί διδασκαλίας της γλώσσας της FYROM στην Ελλάδα και για τα περί μειονότητας των «Μακεδόνων του Αιγαίου».

Η επιθυμία του κ. Ζάεφ να διδασκόμαστε τη «μακεδονική» γλώσσα:
1. είναι άτοπο, καθότι η μοναδική γλώσσα που ομιλείται στην Μακεδονία, είναι η Ελληνική
2. μπορεί να ερμηνευθεί ότι το ζήτημα μάς αφορά ως να ήμασταν μειονότητα

3. μιλώντας για Μακεδόνες του Αιγαίου αφήνει σαφέστατα υπονοούμενα αλυτρωτισμού

4. θα μπορούσε εμμέσως να υπονοηθεί το ζήτημα της εθνοκάθαρσης, που πολλές φορές προβάλλει η σκοπιανή πλευρά.
Επίσης, επειδή ο κύριος Καραγιαννίδης αναφέρεται σε παλαιότερές μου δηλώσεις ως «ρυπαρογραφήματα», προφανώς αναφερόμενος στις θέσεις μου όσον αφορά την Εκκλησία, δηλώνω ότι είναι τιμή και καμάρι μου να είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και ποτέ δεν σχολίασα τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των άλλων. Αντίθετα, πιστεύω και διεκδικώ το δικαίωμα όλων να έχουν προσωπική αντίληψη και άποψη. Άραγε, ως «ρυπαρογράφημα», χαρακτηρίζεται η πεποίθησή μου ότι το Άρθρο 3 διασφαλίζει την ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα και το ότι έπρεπε να κληθεί στον διάλογο η Εκκλησία της Κρήτης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο; Γνωρίζει, άραγε, ο κ. Καραγιαννίδης ότι η εκκλησιαστική περιουσία της Κρήτης δεν επαρκεί, παρά μόνο για 2,5 μήνες μισθοδοσίας των κληρικών; Είναι, άραγε, τόσο λανθασμένο να πιστέυω ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο μισθός, η σύνταξη και η υγειονομική περίθαλψη των ιερέων, την ώρα που είναι δημόσιοι υπάλληλοι ο Μουφτής και το Ισραηλινό Συμβούλιο; Τέλος, είναι «ρυπαρογράφημα» το να διεκδικώ τη θέση της οικογένειας σε πρώτη θέση της διατήρησης και ανανέωσης της κοινωνίας μας;
Θέλω, επίσης, να υπενθυμίσω στον κ. Καραγιαννίδη, αφού ζητάει να συγκληθούν τα κοινοβουλευτικά και κομματικά όργανα για να διαγραφώ, ότι είμαστε σε ένα κόμμα που έχει σημαία του το σεβασμό στη διαφορετική άποψη.»

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ