ΑΧΑΪΑ: Έκτακτη εθνική ενίσχυση σε κτηνοτρόφους, ανακοινώνει ο Αλ.Τσίπρας – Από τα Καλάβρυτα, σήμερα, ο πρωθυπουργός, μαζί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει σήμερα , Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, επίσκεψη στα Καλάβρυτα.

Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Αγροτικό και Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων και στη συνέχεια θα έχει σύσκεψη με το προεδρείο του.

Στις 14:15 ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία σε κτηνοτρόφους, μέλη του συνεταιρισμού.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, κ. Γιώργο Λαζουρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθούν:
> Μέτρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της υπαίθρου,
> Μέτρα την ανάταξη του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος στη χώρα,
> Έκτακτη εθνική ενίσχυση στους αιγοπροβατοτρόφους σε ορεινούς δήμους και
> ο νέος νόμος με ελέγχους και κυρώσεις για τις λαθραίες εισαγωγές γάλακτος.

«Αναμένουμε με αγωνία τις ανακοινώσεις. Ήδη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για το συνεταιριστικό κίνημα, συζητώντας μαζί μας αλλά και με άλλες συνεταιριστικές οργανώσεις και ενώσεις. Και μόνο η παρουσία τους στον ΑΓΣ Καλαβρύτων, ένα πρότυπο συνεταιριστικής οργάνωσης για όλη τη χώρα, είναι σημαντική και μεταδίδει μήνυμα: Ο,τι η συνεργασία είναι η απάντηση στο «μαύρο» που επιθυμούν κάποιοι να ρίξουν, για δικούς τους λόγους, στο συνεταιρίζεσθαι. Εμείς θεωρούμε ότι η επίσκεψη και όσα θα ανακοινωθούν, θα είναι ένα εφαλτήριο για να συνεχίσουμε πάνω σε αυτή τη συνεργατική βάση και μια δικαίωση για τους αγώνες πολλών χρόνων» αναφέρει  ο πρόεδρος του ΑΓΣ Καλαβρύτων Π. Σατολιάς.