Πάτρα: Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής-Μέχρι και σήμερα

Μια σημαντική δράση του ΝΟΠ, που αναδεικνύει το διαχρονικό πλαίσιο των αρχών λειτουργίας του Ομίλου στο τρίπτυχο «Αθλητισμός-Εκπαίδευση-Πολιτισμός» υλοποιείται στην Πάτρα έως σήμερα Κυριακή 18 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για το σημαντικότερο ετήσιο συνέδριο sport management της χώρας, το 19ο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής της ΕλλΕΕΔΑΑ που διοργανώνει το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, με συνδιοργανωτή το Ναυτικό Όμιλο Πατρών και έχει τίτλο: «Τα Αθλητικά Γεγονότα ως Εργαλεία Ανάπτυξης». Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.) και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) ενώ υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Δήμο Πατρέων και το Επιμελητήριο Αχαΐας. Οι εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν στο Επιμελητήριο Αχαΐας & στην Αγορά Αργύρη.

Η συμμετοχή του ΝΟΠ ως συνδιοργανωτής εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια της ιστορίας του Ομίλου (1929-2019) και αποσκοπεί στο να συμβάλει ώστε να  αξιοποιηθεί η συγκυρία της διοργάνωσης των 2ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων στην Πάτρα το 2019. Κεντρική θεματολογία θέμα του Συνεδρίου θα είναι η εμβάθυνση στις θετικές επιδράσεις των αθλητικών γεγονότων στην τοπική κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.      

 

H διοργάνωση του συνεδρίου έχει ως στόχο: 

  • την προβολή των ερευνητικών δραστηριοτήτων και τεχνικών στην οργάνωση και διοίκηση του αθλητισμού και αναψυχής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, 
  • τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών αλληλεπίδρασης των συνέδρων, των επιστημόνων και των στελεχών από την αγορά εργασίας, 
  • την παρουσίαση των τεχνικών και των μεθόδων που εφαρμόζονται στο χώρο της οργάνωσης και διοίκησης του αθλητισμού, με τη βοήθεια εκπαιδευτικών σεμιναρίων,
  • τη διάδοση της γνώσης μέσω της δημοσίευσης των εργασιών στα πρακτικά του συνεδρίου

 

Στο συνέδριο περιλαμβάνονται στρογγυλές τράπεζες, προφορικές παρουσιάσεις επιστημονικών/επαγγελματικών εργασιών και αναρτημένων ανακοινώσεων (poster), καθώς και σεμινάρια με εξειδικευμένη επιστημονική και επαγγελματική θεματολογίας, η οποία αντλείται από τους χώρους της διοίκησης του αθλητισμού σε όλες τις δομές του (ερασιτεχνικός, επαγγελματικός, σχολικός, της αναψυχής, του αθλητικού τουρισμού και του ελεύθερου χρόνου). Ειδικότερα:

  • 50 εξέχοντες ακαδημαϊκοί, επιτυχημένοι practitioners, προσωπικότητες του αθλητισμού, θα προσφέρουν ανεπανάληπτες μαθησιακές εμπειρίες και τροφή για έμπνευση.
  • 8 στρογγυλές τράπεζες ειδικής θεματολογίας που αποτελούν νέα πλατφόρμα γνώσης του Sport Management
  • 55 επιστημονικές εργασίες με τις τελευταίες θεωρητικές εξελίξεις στο χώρο της οργάνωσης και διοίκησης αθλητισμού και αναψυχής.

 

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής στο συνέδριο και στα σεμινάρια καθώς και βεβαίωση παρουσίασης σε όσους παρουσιάσουν εργασία.

 

Τελευταία περίοδος για εγγραφή στο Συνέδριο στην σελίδα : https://bit.ly/2QPn4QN

 

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα της ΕλλΕΔΑ www.elleda.gr και στο Facebook https://www.facebook.com/elleda.gr/

 

Ελληνική Επιστημονική Εταιρία Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής (Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α.Α.) είναι ένα επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Έδρα του είναι η Θεσσαλονίκη και τα χρώματά του είναι το μπλε, το κίτρινο και το λευκό συμβολίζοντας τα χρώματα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής ένωσης.

To λογότυπό της είναι δυο φλόγες που ενώνονται. Η μια φλόγα που συμβολίζει την επιστήμη της οργάνωσης και διοίκησης και η άλλη τον αθλητισμό και την άσκηση. Οι δύο φλόγες είναι δυναμικές και ενώνονται απόλυτα ώστε με το φως που εκπέμπουν να φωτίσουν το δρόμο για τη γνώση και την πρόοδο